"Пример, който искам да следвам" - Роналд Араухо назова бивш футболист на Барселона, на когото се възхищава


"Пример, който искам да следвам" - Роналд Араухо назова бивш футболист на Барселона, на когото се възхищава
Снимка: Getty Images

1314 0

24-годишният централен защитник на Барселона - Роналд Араухо, разкри в интервю пред "Sport", че се опитва да взима пример от легендарния бранител на каталунците Карлес Пуйол:

"Карлес е ориентир за мен и за всички нас, които играем като защитници, особено в Барса. Той е пример, който искам да следвам и който всички ние трябва да следваме. Като капитан на отбора, той бе носител на ценностите на клуба, какъвто искам да бъда и аз", обясни уругваецът пред изданието и допълни:

"Имам добри отношения с него. Понякога дори ми изпраща съобщения, а това ме прави много щастлив!".

*Цялата кариера на Карлес Пуйол премина в Барселона! Той записа 593 мача за каталунците във всички турнири, в които се отчете с 19 гола и 13 асистенции, печелейки 6 пъти Ла Лига, 3 пъти Шампионска лига, 2 пъти Купата на Испания, 6 пъти Суперкупата на страната, 2 пъти Суперкупата на УЕФА и 2 пъти Световното клубно първенство.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Легендарният Карлес Пуйол защити Шави и призова: Генералните оценки трябва да се правят след края на сезона!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички