Причината, заради която Роналдо превърна свободните удари в своя марка


Причината, заради която Роналдо превърна свободните удари в своя марка
Снимка: Guliver/GettyImages

5778 0

Кристиано Роналдо прави един от най-впечатляващите сезони по време на своята кариера. С отбора на Реал Мадрид влезе в история, печелейки три поредни пъти Шампионска лига. Със своята Португалия сега е на Световното първенство по футбол, където завърши на второ място след Испания в група B. 

Едно от най-големите оръжия на Роналдо е изпълненията на пряк свободен удар, записвайки много такива голове. Такова попадение отбеляза и срещу Испания на първия двубой на Мондиала, оформяйки крайното 3:3 и печелейки точка за отбора си. Едно от най-любопитните неща покрай него е начинът, по който го изпълнява. 

Той прави три големи крачки назад, измервайки разстоянието до топката и краката му остават далеч един от друг. Бившият асистент-мениджър на Манчестър Юнайтед Майк Фелан разкри и тайната защо Роналдо изпълнява един и същи ритуал преди свободен удар. "Обикновено играчите поставят топката, засилват се и отправят удар, Роналдо обаче прави допълнително шоу за всички. Той поставя топката, като концентрацията му е на високо ниво и отмерва крачките си, за да може от правилната позиция да нацели топката в правилното място.

Когато дърпа панталонките нагоре и показва бедрата си, той си мисли: "Ето, всички погледи са насочени към мен" и е точно така. Той разбира и маркетинговата страна на изпълненията на неговите удари и какъв отзвук има начинът, по който ги прави. Само Роналдо може да комерсиализира изпълнението на един пряк свободен удар и го направи. И е наистина красиво да се наблюдава". 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички