Преди мач №150: Ето защо Неймар може да взима повече пари от Меси


Преди мач №150: Ето защо Неймар може да взима повече пари от Меси
Снимка: Guliver/GettyImages

1323 0

Сряда вечер ще е паметна не само заради завръщането на Хосеп Гуардиола на "Камп Ноу", начело на Манчестър Сити, срещу любимата си Барселона. В третия кръг от Шампионска лига Неймар може да изиграе своя мач №150 за "блаугранас", въпреки че е едва на 24 години.

В последните дни се разигра поредната полемика около неговото име, след като стана ясно, че съществува вероятност той да е по-добре платен от лидера на Барселона - Лионел Меси. Но въпреки статута на божество, с който аржентинецът се ползва в клуба, бразилският маг е заслужил това с представянето си до момента с екипа на Барса.

Неймар, който в недалечното бъдеще ще замени Меси като №1 опция в атака, има 149 мача с фланелката на тима. От тях той е започнал като титуляр 136 двубоя и има страхотни статистики - 90 гола и 46 асистенции.

НЕВЕРОЯТНО Е ЗА КАКВО СА ПОЛОВИНАТА КАРТОНИ НА БАРСЕЛОНА

Той има 9 спечелени трофея за 3-те си години на "Камп Ноу", а единствената неприятна статисика в неговата визитка са 30-те жълти картона - повечето изкарани заради симулации и невъздържано възпитание - аспект, върху който Неймар работи все по-добре. За сметка на това той няма нито един червен картон.

Статистиката на Неймар е по-добра в сравнение с тази на Меси в първите му 150 мача за Барселона, въпреки че аржентинецът беше в подобна роля и беше втора и дори трета опция в нападение.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички