Постижимо ли е съвършенството? Роналдо даде своя отговор


Постижимо ли е съвършенството? Роналдо даде своя отговор
Снимка: Getty Images/Guliver

2650 0

Звездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо е един от този тип играчи, който постоянно се опитва да подобри играта си ежедневно. Той вярва в съвършенството и постоянно го търси, в което се крие и тайната на неговия успех на терена.

"Ако играя повече от 60 мача на сезон година след година, то това се дължи на факта, че се грижа за себе си. Спя и ям добре. Търся съвършенството", категоричен е Роналдо, който разкри и върху какво работи напоследък в своята игра.

"В момента се опитвам да подобря играта с левия крак, ускорението си и пряк свободните удари. Това са нещата, които напоследък не са толкова успешни, колкото преди.

Защо го правя? Защото трябва да разберете, че без тренировки и здрава работа нещата просто няма да се получат".

Роналдо коментира и получената наскоро "Златна топка", която беше негова трета в кариерата.

"Честно казано, и Меси, и Нойер щяха да са достойни победители за "Златната топка". Нойер имаше страхотен сезон, а Меси, дори след по-трудния старт на годината, игра силно на Световното първенство.

Все пак мисля, че спечелих заслужено, защото имах много добра година. Може би Меси ми помага на мотивацията, но това важи и за други играчи. Все пак тренираш, за да си по-добър от най-добрите", каза още Роналдо, който коментира и темата "лидерство".

"Не мисля за себе си като "лидер" - това не ме определя. Мисля, че всеки играч на полето е лидер по един собствен начин. Серхио, Икер, Пепе, Марсело и други са част от лидерите на Реал Мадрид. Късметлия съм. Определено съм в най-добрия отбор, който съм виждал през кариерата си".

За финал Роналдо обясни и за своя боен вик по време на церемонията за "Златната топка".

"Това е нещо, което правим в отбора - на партита, а и на тренировки. Но сега вече не мисля за "Златната топка". Сега е време за работа", каза още Роналдо.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички