Показно самоубийство! Барселона се самоотказа от титлата в Ла Лига в мач с 8 гола срещу Виляреал (ВИДЕО)


Показно самоубийство! Барселона се самоотказа от титлата в Ла Лига в мач с 8 гола срещу Виляреал (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

4701 0

Барселона се провали жестоко при домакинството си на Виляреал от 22-рия кръг на Ла Лига и допусна звучна загуба с 3:5!

Барса се самоотказа от титлата

До 60-ата минута съставът на Шави Ернандес губеше с 0:2, а след това само в рамките на 11 минути осъществи пълен обрат до 3:2.

И точно когато изглеждаше, че каталунците ще постигнат изключително ценна победа, те инкасираха три безответни попадения след 84-тата минута, като по този начин до голяма степен се самоотказаха от преследването на титлата, тъй като вече изостават на цели 10 точки от лидера Реал Мадрид...

Педри и Пау Кубарси

Разбира се, не се мина и без спорни съдийски решения - по едно в ущърб и на двата отбора. В 21-вата минута гостите откриха резултата, но попадението им бе отменено заради странна засада на играч, който изобщо не игра с топката, но реферите прецениха, че е влияел на самата ситуация.

От друга страна, в края на редовното време и при резултат 3:3, главният арбитър отсъди дузпа за Барса за игра с лакът на Санти Комесаня... След това обаче ВАР го призова да види положението на повторение и той промени мнението си, решавайки, че ръката на полузащитника е била прилепена плътно до тялото.

Класиране и следващи мачове?

Барселона остана на трето място в таблицата с актив от 44 точки, докато Виляреал е на 14-а позиция със сбор от 23 пункта. В следващия кръг каталунците са домакини на Осасуна (31.01.), а "жълтата подводница" приема Кадис (4.02.).

Репортаж от Барселона 3:5 Виляреал

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В третата минута гостите откриха резултата чрез Баена, който се разписа от малък ъгъл, но голът бе отменен правилно заради засада. В осмата Ламин Ямал пробва Йоргенсен от дистанция, но стражът на Виляреал бе на мястото си.

В 15' Жоао Феликс стреля от границата на наказателното поле, а топката рикошира и се насочи точно под гредата, но Йоргенсен се отчете с прекрасно спасяване с една ръка. След 21 минути игра "жълтата подводница" вкара ново попадение, но то отново бе отменено заради засада.

ГОЛ - 1:0 за Виляреал! В 41' Жерар Морено получи страхотен пас от Александър Сьорлот и прати топката в долния десен ъгъл на Пеня с хубав шут с левия крак!

Жерар Морено

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Шави извърши цели три смени на почивката - на терена се появиха Педри, Пау Кубарси и Жоао Кансело (на местата на Ромеу, Кристенсен и Форт).

В 51-вата минута Ламин Ямал бе съборен в наказателното поле от Ерик Баи, но реферът прецени, че контактът е бил минимален и не е нужно да отсъжда дузпа.

ГОЛ - 2:0 за Виляреал! Жоао Кансело допусна много груба грешка в защита и позволи на Илиас Ахомаш да излезе сам срещу Иняки Пеня. Юношата на Барса финтира стража и вкара на празна врата, удвоявайки аванса на своя отбор.

Ахомаш наказа Барса

Малко след това Ахомаш бе заменен заради контузия, а Феран Торен се появи на мястото на Жоао Феликс.

ГОЛ - 2:1! Барса се върна в мача с гол на Илкай Гюндоган след точно 1 час игра. Немецът се разписа с премерен изстрел от границата на наказателното поле, който влетя в долния десен ъгъл на Йоргенсен.

Илкай Гюндоган

ГОЛ - 2:2! В 67-ата минута Педри възстанови равенството, след като топката попадна на пътя му, а той от 11-12 метра стреля силно с левия крак и не остави шансове на вратаря.

Педри

ГОЛ - 3:2 за Барселона! В 71' съставът на Шави Ернандес осъществи пълен обрат след автогол на Ерик Баи!

В 81-вата минута влезлият на смяна Витор Роке (вместо Левандовски) можеше да вкара дебютно попадение за Барса, но шутът му от малък ъгъл се отби от двата крака на вратаря и топката излезе в ъглов удар.

ГОЛ - 3:3! В 84-тата минута Виляреал изравни чрез Гонсало Гедеш, който матира Пеня с мощен диагонален удар в долния му десен ъгъл.

Броени секунди преди края на редовното време Барса изпълни корнер, а Йоргенсен излезе и улови топката, след това я изпусна, Жул Кунде нанесе удар от 3-4 метра, но той бе блокиран.

В 90' Илкай Гюндоган направи прострелно центриране от дясното крило, а топката се отби от лакътя на Санти Комесаня. Главният съдия веднага отсъди дузпа, но след преглед на ситуацията с ВАР промени решението си!

ГОЛ - 4:3 за Виляреал! В последните секунди от мача Араухо допусна детинска грешка в наказателното поле и малко след това Александър Сьорлот прати топката във вратата на Барса за четвърти път!

ГОЛ - 5:3 за Виляреал! Имаше време и за пети гол за "жълтата подводница", който бе дело на Хосе Луис Моралес.

Стартови състави

Барселона: 13. Иняки Пеня, 23. Жул Кунде, 4. Роналд Араухо, 15. Андреас Кристенсен, 39. Ектор Форт, 18. Ориол Ромеу, 21. Френки де Йонг, 22. Илкай Гюндоган, 27. Ламин Ямал, 9. Роберт Левандовски, 14. Жоао Феликс

Виляреал: 13. Филип Йоргенсен, 18. Алберто Морено, 5. Хорхе Куенка, 12. Ерик Баи, 17. Кико Фемениа, 16. Алехандро Баена, 19. Франсес Коклен, 4. Санти Комесаня, 27. Илиас Ахомаш, 7. Жерар Морено, 11. Александър Сьорлот

Барселона - Виляреал по ТВ: Къде да гледаме сблъсъка?

ПРЕДИ МАЧА

Тимът на Шави Ернандес е на трето място във временното класиране с актив от 44 точки, докато този на Марселиньо заема 14-ата позиция със сбор от точно 20 пункта.

За последно каталунците загубиха 1/4-финала за Купата на Краля от Атлетик Билбао с 2:4 (след продължения), а "жълтата подводница" стигна само до 1:1 при домакинството си на Майорка от 21-вия кръг на първенството.

Тези два отбора вече се срещнаха веднъж през настоящата кампания - двубоят от третия кръг помежду им завърши с общо седем гола - 4:3 за Барселона! (27-и август)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички