Почетино разказва как Меси е бил на ръба да напусне Барселона


Почетино разказва как Меси е бил на ръба да напусне Барселона
Снимка: Getty Images/Guliver

2330 0

Тотнъм посреща Барселона на "Уембли" в един от най-интересните мачове от Шампионска лига тази седмица. Днес мениджърът на "шпорите" Маурисио Почетино разказа за история от 2005 година, когато суперзвездата на каталунците Лионел Меси е бил близко до това да си тръгне от "Камп Ноу".

По това време Почетино е част от градския съперник на Барса Еспаньол, а клубът е преговарял с носителят на пет награди Златна топка за сезон под наем. По това време Почетино все още е играч, а по-късно става и треньор на тима. Причина за преговорите били, че на "Камп Ноу" вече били запълнили местата с тримата позволени чужденци - Рафа Маркес, Роналдиньо и Ето'о. 

"Помня това лято, Меси беше много близко до това да дойде в Еспаньол. Ако този трансфер се беше осъществил, може би Меси щеше да е най-голямата звезда в клуба. Тогава ние щяхме да сме на мястото на Барселона сега. Щяхме да сме съотборници, а по-късно може би щях да бъда и негов треньор", споделя Почетино.

Интерес по това време обаче не е имало само от Еспаньол. Интер и Ювентус също са се "облизвали" за "Ла Пулга", но в крайна сметка Барселона решава да задържи бъдещия си капитан.

"Чух за първи път за Меси, когато бях в Еспаньол. Малкото момче, което играе за академията на Барселона и е пристигнало от Аржентина на 13 години. После чух, че е близко до Еспаньол. Помня обаче и едно негово представяне срещу младежкия тим на Ювентус, което убеди ръководството да го остави в клуба."

ПРОБЛЕМИ В БАРСЕЛОНА СЛЕД СЛАБИТЕ РЕЗУЛТАТИ: ПИКЕ ОБВИНИ МЕСИ

Преди тези мачове треньорът на Барса Ернесто Валверде има сериозни проблеми за решаване. Той има контузени играчи, а също така тимът му няма победа в три поредни мача от Ла Лига и една грешка на "Уембли" ще го постави под сериозно напрежение. В Испания пък веднага намериха виновника за слабите резултати на тима - кой носи вината може да прочетете в този материал на SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички