Планът на Жоан Лапорта за преговорите с Лионел Меси


Планът на Жоан Лапорта за преговорите с Лионел Меси
Снимка: Getty Images/Guliver

3853 0

Новият президент на Барселона Жоан Лапорта има ясен план как да убеди Лионел Меси да остане в отбора. Испанското издание AS разкрива стъпките, по които Лапорта ще преговаря с Меси в стремежа си да го задържи на "Камп Ноу".

Планът на Лапорта се състои в три основни точки. На първо място босът на каталунците ще обещае на Меси, че ще привлече класни имена в отбора, като Давид Алаба, Ерлинг Холанд и сънародника на Меси - Серхио Агуеро. 

На второ място Лапорта ще гарантира на Меси, че ръководството ще продължи да налага юноши на Барселона в първия отбор - нещо, за което каталунците понесоха много критики през последните години, защото почти не вадят таланти от "Ла Масия".

Третата точка, която ще засегне Лапорта пред Меси, е да му предложи да стане посланик на Барселона след края на кариерата му. Аржентинецът е желан от ПСЖ и Манчестър Сити. Договорът му изтича през лятото и към момента все още не е подновен.

Междувременно стана ясно, че през идната седмица ще се състои среща между Жоан Лапорта и бащата и агент на Лео Меси - Хорхе (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички