План "2022" е в действие за Реал Мадрид


План "2022" е в действие за Реал Мадрид
Снимка: Guliver/GettyImages

2781 0

Лятото на бъдещето. Така може да бъде описан най-горещия период от годината за ръководството на Реал Мадрид, което като по чудо не се намеси в големите битки на трансферния пазар. Напротив, "кралския клуб" работи по определен план, предназначен за бъдещето.

След като по време на трансферния прозорец Реал се подсили с млади футболисти като Дани Себайос и Тео Ернандес, до края на месеца се очаква Флорентино Перес и компания да удължат контрактите на част от основните футболисти в отбора.

Най-дълъг контракт получава Марко Асенсио, който ще подпише до лятото на 2023 година, а това ясно показва намерението на "кралете" да градят отбора за бъдещето около неговите качества. До 2022 година подписват Иско, Марсело, Карвахал и Рафаел Варан - ключови играчи както в момента, така и в близките 5 години.

Карим Бензема също ще получи удължаване на договора, тъй като остана в отбора за сметка на Алваро Мората. Неговият контракт ще е до лятото на 2021. Зинедин Зидан също ще подпише нов 3-годишен договор - до лятото на 2020.

Очаква се ръководството на тима да внедри в контрактите и безумни клаузи за разтрогване. Това е благодарение на трансфера на Неймар за 222 милиона евро. Вече от 2 години насам Перес започна да добавя изключително високи суми за разтрогване, като добри примери за това са Гарет Бейл, Кристиано Роналдо, Лука Модрич, Тони Кроос и новите Себайос и Ернандес. Нито една от клаузите в договорите на споменатите футболисти не е под 350 милиона евро.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички