Пике съсипа Барселона и донесе шокираща загуба на лидера в Ла Лига


Пике съсипа Барселона и донесе шокираща загуба на лидера в Ла Лига
Снимка: Guliver/GettyImages

4100 0

След равенството срещу Жирона през изминалия уикенд, Барселона поднесе нова сензация в Ла Лига. Каталунците бяха матирани от Леганес като гост с 2:1, и то след като поведоха рано-рано с 1:0.

Мачът нямаше как да започне по-добре за "блауграна", след като в 11' по брилянтен начин Коутиньо вкара от границата на наказателното поле, овладявайки първо на гърди - 0:1.

Малко по-късно Барселона удари и греда след изстрел на Лионел Меси, но това беше всичко интересно от гостите в следващите 60 минути. Домакините изпуснаха три отлични положения до края на първото полувреме, но нанесоха двоен удар в началото на вторите 45 минути.

Още в 51' Зхар получи перфектно центриране в наказателното поле и от 3 метра фронтално срещу вратата с глава крилото вкара за 1:1. Още в следващата атака Леганес отбеляза победния си гол.

При изчистена топката Жерар Пике успя да изпревари играч на Леганес, но не се ориентира в ситуацията и изпадна в паника. Той подаде топката на Оскар, който не очакваше, но падайки успя да нанесе точен удар, донесъл в последствие и победата - 2:1.

Барселона не показа нищо интересно в атака дори след пълния обрат, а единственият живец дойде в 78'. Тогава Суарес се освободи отлично в наказателното поле и стреля мощно, но Куеяр спаси. Топката остана в игра и този път Ракитич стреля от около 5 метра, но отново стражът на Леганес отрази. В добавеното време пък Леганес пропусна златен шанс да бие Барселона с разлика, след като Тер Щеген опази вратата си от 3-и гол. 

При победа на Реал Мадрид над Севиля "белия балет" ще изпревари Барселона начело в класирането. По-големият проблем обаче беше липсата на положения. Самият гол падна след миг на брилянтност на Коутиньо, а единствено ситуацията в 78' попада в графата "добри положения". През останалото време Барселона беше бледа сянка на отбора, който сме свикнали да гледам повече от десетилетие.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички