Пике пропуска старта на сезона за Барселона


Пике пропуска старта на сезона за Барселона

2046 0

Звездата на Барселона Жерар Пике отнесе много сериозна санкция за невъздържаното си поведение по време на мача реванш за Суперкупата на Испания срещу Атлетик Билбао (1:1). 

Централният защитник няма да е на разположение на старши-треньора Луис Енрике в първите 4 мача на "блаугранас" от Примера дивизион, след като днес Дисциплинарната комисия се произнесе по казуса от мача в понеделник. 

В края на двубоя той беше изгонен, след като според доклада на реферите от мача е нагрубил страничния рефер. Бранителят дори можеше да отнесе наказание от 12 мача, но в крайна сметка е счетено, че провинението му, макар и тежко, не заслужава максималната санкция. 

Новините не са никак добри за Барселона, която има нелесна програма на старта в Примера. Шампионите се изправят поред срещу Атлетик, Малага, Атлетико Мадрид и Леванте. 

Заради поведението си Пике отнесе и глоба на стойност 3005 евро, а клубът е наказан с 1400 евро. Барселона може да обжалва решението, ако прецени, че санкцията може да бъде редуцирана. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички