Пике обяви кога и къде ще сложи край на кариерата си


Пике обяви кога и къде ще сложи край на кариерата си
Снимка: Getty Images/Guliver

3117 0

Защитникът на Барселона Жерар Пике призна кога и къде е решил да сложи край на своята активна кариера. Испанецът, който е на 32 години, беше част от академията на каталунския клуб от 1997 до 2004 година, след което премина в Манчестър Юнайтед. През 2008 г. той се върна на "Камп ноу" и до днес е играч от първия тим на Барселона.

"Последният отбор в моята кариера ще бъде Барселона. Нямам намерение да играя за друг клуб, защото играя футбол само защото цял живот съм фен на "блауграна". За мен да играя за Барселона е най-голямата мечта. Докато се чувствам силен и готов за игра, ще продължа да излизам на терена. Щом това спре, ще напусна футбола", заяви Пике, цитиран от "Mundo Deportivo".

"Договорите трябва да се изпълняват, затова смятам да играя за Барселона до 2022 година. Но нямам кристална топка и не мога да предскажа ще мога ли да го направя. Няма да имам проблеми с това да напусна по-рано, ако разбера, че вече не съм толкова важен за отбора или не играя на нужното ниво. Мисля, че това няма да се случи и ще издържа до 2022 година, но няма как да знам със сигурност", допълни бранителят. А на какво напрежение е подложен централният нападател на тима - Луис Суарес, според думите му, вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички