Петте причини трансферът на Коутиньо в Барселона да му донесе Златна топка


Петте причини трансферът на Коутиньо в Барселона да му донесе Златна топка
Снимка: Guliver/GettyImages

1249 0

В началото на зимния трансферен прозорец Ливърпул и Барселона обявиха най-големия трансфер в историите си, като Филипе Коутиньо премина от Англия в Испания.

Каталунците броиха 142 милиона паунда за бразилската звезда на мърсисайдци, но все още той не е направил своя дебют заради контузия в бедрото.

Мнозина специалисти смятат, че трансферът ще направи Коу не само претендент за отличието Златна топка, но и един от сигурните следващи Кавалери на наградата. За това и представяме пет причини, които ще помогнат на младия бразилец един ден да спечели Златна топка.

1. Барселона е отборът в Европа, който е имал най-много победители - 11.

2. Победителят често е част от отбора, който е спечелил Шампионска лига, а Барселона е сред редовните победители в последните години, като по нищо не личи тази тенденция да се промени скоро. 

3. Ще играе срещу по-слаби съперници по-често и ще изглежда в много по-добра форма. Това е спор, който е на много години. Кое първенство е по-оспорвано - английското или испанското. Самият факт, че преди два сезона шампион на Острова стана абсолютният аутсайдер Лестър, ще отговори на вашия въпрос.

4. Кристиано Роналдо и Лионел Меси доминират в спора за наградата Златна топка, но съвсем скоро формата им няма да бъде като тази от преди 3-4-5 сезона и в близките години ще се намери играч, който да свали двамата от върха. Защо да не е Коутиньо?

5. Както стана ясно и в предишната точка, Меси все още е суперзвездата на Барселона, но това няма да бъде завинаги. В близките няколко сезона той ще трябва да сложи край на кариерата си, а по това колко бе настойчива Барселона за привличането на Коу, можем да съдим, че след това той ще се превърне в новия "Голям" човек на "Камп Ноу".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички