Отбор от Ла Лига е пред вратарска криза заради повикан страж в избирателна секция


Отбор от Ла Лига е пред вратарска криза заради повикан страж в избирателна секция
Снимка: Getty Images/Gulliver

1707 0

Парламентарните избори в Испания предизвикаха негодувание у феновете на Леванте, които рискуват да загубят вратаря си Айтор Фернандес за гостуването на Атлетик Билбао в Ла Лига, след като стражът бе повикан да работи в избирателна секция.

За да се влошат още повече нещата, резервният вратар Ойер Оласабал е контузен, което означава, че тимът вероятно ще бъде без страж за следващия си мач от първенството. Фернандес, който е роден в баския град Мондрагон, на около 50 км от Билбао, попадна в списък с резерви, от които се изисква да посетят избирателна секция в сутринта на изборите, за да се види дали присъствието им е нужно.

Всички испанци в избирателния регистър са задължени да бъдат повикани за работи в избирателните секции, за което получават 65 евро, като се изискват смекчаващи обстоятелства, за да бъдат извинени. Леванте, който изненада Барселона с 3:1 миналия уикенд, не сполучи с първончалната си жалба от местната избирателна комисия, като ще опитат повторно да извинят вратаря си в петък.

"Клубът работи по въпроса, за да не бъда на избирателна секция в неделя. Просто искам да знам какво се случва. Напълно концентриран съм върху мача и съм сигурен, че ще взема участие в него. Ако се наложи, ще спя у дома, ще отида до секцията и след това ще стигна до „Сан Мамес“ с кола“, сподели Фернандес. Леванте помести в жалбата си случай с играч на Билбао Иняки Уилямс през 2015, в който той бе извинен от работа в избирателна секция, за да може да играе в двубоя си от Ла Лига – любопитното е, че става въпрос за мач именно срещу Леванте. Уилямс се разписа тогава при успеха с 2:0. Съотборникът на Фернандес – Хорхе Мирамон, бе извинен, след като бе избран за работа в родния си град Сарагоса.

А каква разлика в Испания откриха между Реал Мадрид и Барселона - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички