От последните минути: Челси активира откупващата клауза на класен вратар


От последните минути: Челси активира откупващата клауза на класен вратар
Снимка: Getty Images/Gulliver

1774 0

Ръководството на Челси изглежда все по-близо до трансфера на испанския вратар Кепа Арисабалага, след като "сините" са активирали откупващата клауза в договора на футболиста, съобщава Goal.

Сумата, която се очаква да заплати Челси, е на стойност 80 млн. евро, което означава, че Арисабалага ще бъде наследникът на Тибо Куртоа, който по всяка вероятност ще премине в състава на испанския колос Реал Мадрид.

Това ще се окаже нов трансферен рекорд в клуба от Лондон, като досегашният се държи от миналогодишния трансфер на Алваро Мората на стойност 58 млн. паунда (с възможност да се покачи до 70 млн. паунда).

Представители на двата клуба са се срещнали във Валенсия, за да уточнят детайлите по сделката. Малко повече от 28 часа преди затварянето на трансферния прозорец Челси все пак изглежда, че намери заместник на белгийския страж, макар и според някои привърженици на тима това да е прибързано решение.

Наставникът Маурицио Сари се изказа ласкаво за вратаря на Билбао, като заяви, че Аризабалага е отличен избор за вратарския пост.

"Видях Аризабалага преди година. Първото ми впечатление за него бе, че е отличен вратар, много млад, но много, много добър", заяви Сари на пресконференция на тима.

 

"Сините" от Лондон бяха свързвани и с друг вратар, подвизаващ се в Испания - Ян Облак. Новият селекционер на тима Маурицио Сари обаче предпочете услугите на Арисабалага, а италианският специалист най-вероятно ще се опита да привлече и друг играч, играещ в Испания - Матео Ковачич.

Ковачич е много близо до трансфер под наем в тима на Челси, като вероятно това е едно от условията на "сините" към "белия балет", за да пуснат Тибо Куртоа на "Сантяго Бернабеу".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички