От Ла Лига отказаха да приемат милионите за освобождаващата клауза на Неймар


От Ла Лига отказаха да приемат милионите за освобождаващата клауза на Неймар
Снимка: Guliver/GettyImages

2315 0

Сделката по трансфера на Неймар в ПСЖ изглежда, че няма да се сключи никак лесно. От Ла Лига са отказали да приемат 222 млн. евро, които ще активират освобождаваща клауза на бразилеца, твърди Marca, позовавайки се източници от футболната федерация. 

Причината за отказа на федерацията е, че не знаят какъв е произходът на тези пари и те не може да бъдат приети. В сряда, Барселона публично обяви, че Неймар иска да напусне каталунците, но всеки, който иска да подпише с него ще трябва да плати огромната сума, записана в договора му. 

Според Marca, документът, прикрепен към парите не е дал никаква информация и подробности откъде са парите. Хората на Неймар и ПСЖ дори са довели собствен нотариус, който да запише всичко, което се е случило във централата. 

Следващото, което Неймар трябва да предприеме е да се обърне към ФИФА с желние сделката да бъде оторизирана и така да може да вземе участие още в първия кръг на френското първенство. 

Шефът на испанската футболна федерация Хавиер Тебас вече се закани, че ще се обърне към УЕФА, Европейския съд и Спортния арбитражен заради нечестна конкуренция. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички