От Ла Лига не уважиха жалбата на Реал, мадридчани имат 26 часа повече почивка от Барселона


От Ла Лига не уважиха жалбата на Реал, мадридчани имат 26 часа повече почивка от Барселона
Снимка: Getty Images/Guliver

952 0

Въпреки че Реал Мадрид пусна официална жалба до Ла Лига заради насрочването на мачовете им от 33-и и 34-и кръга, се оказа, че мадридчани ще имат 26 часа повече почивка от Барселона, пише Marca.  Както е известно, от Рeал пуснаха официална жалба заради това, че ще имат по-малко от 72 часа почивка между двубоите си срещу Хетафе и Атлетик Билбао.

Футболът едва се върна преди едва две седмици в Испания и вече се връщаме към обичайните оплаквания срещу рефери, ВАР и графика, определен Ла Лига. Заради принудителната почивка шампионатът в Испания ще трябва да се доиграе на доста бързи обороти и отборите нямат особено време за почивка. Това обаче е реалността, с която всички отбори ще трябва да се примирят.

Понякога клубовете ще имат малко повече почивка от други отбори, но системата за разпределение на разписанието възнамерява да направи това възможно най-равнопоставено в рамките на ограниченията, определени от притежателите на телевизионни права и ограниченията около служителите по сигурността.

В доклада на Ла Лига се показва, че е в два от кръговете каталунците наистина имат по-голяма почивка от големия си съперник (в 31-ия и 34-ия), но в цели четири от тях мадридчаните ще почиват повече от тях (в 29-ия, 32-ия, 33-ия и 35-ия).  А защо Реал иска ревашът с Манчестър Сити да е на неутрален терен - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички