От Барселона са готови да се разделят с Шави и преди края на сезона, имат спасителен вариант


От Барселона са готови да се разделят с Шави и преди края на сезона, имат спасителен вариант
Снимка: Getty Images/Guliver

9920 0

Барселона продължава с колебливото си представяне през сезона, като дори и новината, че Шави ще напусне, не успя да донесе по-различен импулс в тима. Наставникът обяви, че ще си тръгне от "Камп Ноу" след края на сезона, но изглежда, че може да не спази този срок.

"AS" информира, че нито един от Барселона не може да гарантира, че Шави ще остане до юни месец. Всичко това ще бъде решено от два мача - този срещу Селта Виго и срещу Наполи в Шампионска лига. Допълва, че срещата в Ла Лига няма да "вземе главата" на наставника, но Жоан Лапорта ще следи за реакция от отбора след поредната издънка в Ла Лига.

Лапорта, който продължава да защитава Шави, не сдържа нервите си при равенството срещу Гранада у дома. Спортният директор Деко също изглежда обърна гръб на Шави.

Барселона не спира да разочарова с представянето си

Още: Бъдещето на Барселона: 16-годишният Ламин Ямал счупи 3 рекорда в рамките на 1 мач

Шави напуска предсрочно Барселона?

Ключов ще е двубоят в Неапол, като поражение в този двубой може да ускори напускането на треньора.  Рафа Маркес е възможен кандидат да заеме резервната скамейка в остатъка от сезона.

Освен това "AS" допълва, че Шави е първият, който е много ясен, че ако не преминат през квалификационния кръг на Шампионска лига, той няма да продължи. Треньорът винаги е давал да се разбере много ясно, че той никога няма да бъде проблем в клуба, така че ако види, че най-доброто решение е той да напусне по-рано. Сигурното е, че каквото и да се случи тази събота във Виго, Шави ще продължи. Неапол ще бъде мястото, което ще произнесе присъдата. Поражението в Сан Паоло ще доведе до края на проекта на Шави с няколко месеца. А въпреки огромната разлика с Реал Мадрид: Барселона няма да "хвърля кърпата" в Ла Лига.

Още: ВИДЕО: Ламин Ямал даде всичко, но Барселона изостава на 10 точки от Реал след реми с предпоследния

С малък опит, но с голяма освобождаваща клауза: Барселона си има нов фаворит за треньор

Един от кандидатите за треньорския пост в Барселона вече учи испански и си търси подходящ екип

Барселона ще получи шанс да сложи край на черна серия, започнала от ерата на Лео Меси

Барселона - Гранада по ТВ: Къде да гледаме сблъсъка от Ла Лига?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички