Още един ас на Реал "изгоря" заради данъци - следват затвор и сериозна глоба


Още един ас на Реал "изгоря" заради данъци - следват затвор и сериозна глоба
Снимка: Guliver/GettyImages

4610 0

Поредният футболист в Ла Лига претърпя сериозни поражения заради странния данъчен закон в Испания, който "опари" куп играчи, подвизаващи се в местното първенство. Разбира се, най-много шум се вдигна около присъдите на Лионел Меси и Кристиано Роналдо, но освен тях много други попаднаха под обсега на данъчните власти. И поредният такъв случай е свързан с Марсело.

Бразилският ляв защитник беше уличен в укриване на данъци, използвайки офшорни сметки, за да скрие парите, които печели от имиджови права - същото обвинение, заради което пострадаха освен Меси и Роналдо още Шаби Алонсо, Лука Модрич, Жозе Моуриньо, Анхел Ди Мария, Хавиер Масчерано и много други. Марсело ще се яви в испански съд и ще пледира "виновен", след като е сключил сделка с властите.

Той ще бъде осъден на 4 месеца затвор, но законът в Испания гласи, че присъда под 24 месеца не се излежава при първо провинение. Освен  това общите глоби и съдебни такси, които ще трябва да заплати, възлизат на почти 1 милион евро.

Досега най-сериозно в тези процеси пострада Кристиано Роналдо, който трябваше да плати 19 милиона евро, за да избегне ефективна присъда за над 2 години в затвора.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички