Официално: Иниеста обяви бъдещето си


Официално: Иниеста обяви бъдещето си
Снимка: Getty Images/Guliver

3075 0

Капитанът на Барселона Андрес Иниеста обяви официално, че ще напусне "Камп Ноу" през лятото. Новината бе тиражирана сериозно в последните месеци, като днес техничният полузащитник призна, че това ще е последният му сезон с екипа на каталунците.

"Тази пресконференция е, за да обявя официално, че това е последният ми сезон в Барселона. Това бе много трудно, но премислено решение. След 22 години аз знам какво означава да си играч на Барселона, най-добрият отбор в света", започна той.

"Искам да благодаря на клуба и на Ла Масиа, защото ми дадоха всичко на мен и моето семейство. Благодаря на моите съотборници, на всички хора, на всички привърженици, които винаги са ми помагали. Преди 22 години дойдох тук с една кола, а сега 22 години по-късно стоя тук с най-прекрасния човек, който срещнах в живота си и който ме прави щастлив всеки ден - моята жена", сподели през сълзи той той.

"Моят път с Барселона завършва този сезон, защото този клуб, който ме посрещна, когато бях едва 12-годишен заслужава най-доброто от мен. Аз знам, че в близко бъдеще не мога да дам най-доброто от мен. Това е най-добрият начин да приключа с Барселона, с положителни чувства, печелещ титли.

Най-специален остава мигът, в който дебютирах за Барса - срещу Брюж, а след това мечтите ми се превърнаха в реалност. Единствената ми цел беше да триумфирам с Барса и успях", призна Андрес.

33-годишният футболист прави своя официален дебют за Барса през 2002 година, като оттогава насам записва 435 мача за тима, спечелвайки всички възможни трофеи на клубно ниво. Иниеста е осемкратен шампион на Испания, четири пъти печели Шампионската лига, шест пъти Купата на страната, седем пъти Суперкупата на Испания, три пъти Световното клубно първенство и също толкова пъти Суперкупата на Европа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички