Официално: Ансу Фати се оперира, няма да играе 4 месеца


Официално: Ансу Фати се оперира, няма да играе 4 месеца
Снимка: Getty Images/Guliver

1965 0

Крилото на Барселона Ансу Фати ще отсъства от терените четири месеца след операция на коляното, съобщиха от клуба. Фати, който навърши 18 години миналия месец, скъса вътрешния менискус на лявото си коляно по време на домакинската победа над Бетис с 5:2 в събота.

"Ансу Фати бе опериран успешно от д-р Рамон Кугат под наблюдението на медицинския щаб на клуба. Играчът ще отсъства от терените приблизително четири месеца", съобщиха от "Камп ноу". Фати ще пропусне ключовото гостуване на Атлетико Мадрид по-късно този месец, както и остатъка от груповата фаза на Шампионска лига и Суперкупата на Испания, която ще се проведе в Саудитска Арабия през януари.

Младокът се представяше отлично от началото на сезона, като е автор на пет гола в десет мача в Ла Лига и Шампионска лига. Миналият сезон той стана най-младият реализатор на каталунците в първенството и най-младият реализатор на клуба в историята на Шампионска лига. А ето какво трябва да подобри Фати в играта си, според треньора Роналд Куман. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички