Очертава се ужасяващ за Барселона уикенд на "Рамон Санчес Писхуан"


Очертава се ужасяващ за Барселона уикенд на "Рамон Санчес Писхуан"
Снимка: Guliver/GettyImages

1992 0

Барселона се очертава да има още един тежък мач, и то само няколко дни след поражението от Манчестър Сити в Шампионска лига. Луис Енрике ще трябва да подготвя отбора си за дербито срещу Севиля, и то без двама от титулярните защитници на тима.

Жерар Пике и Жорди Алба нямат шанс да се оправят от своите контузии, от коетo шампионите могат да пострадат сериозно в предстоящото гостуване на "Рамон Санчес Писхуан".

Централният бранител е аут за поне още две седмици заради проблеми с глезена, докато левият бек на Барселона не е ясно още колко време ще му трябва, за да се възстанови също от травма в глезена, която обаче се появи за трети път от началото на сезона.

Срещу Манчестър Сити липсата на двамата беше ясно отчетлива, като Лука Дин и Самюел Умтити не съумяха да се сработят достатъчно добре със Серхио Роберто и Хавиер Масчерано, за да издържат на атаките на Сити.

В същото време Севиля е отбор "под пара". "Рохибланкос" са в топ 4 на класирането в момента и се представят изключително убедително под ръководството на Хорхе Сампаоли. Тимът от Андалусия е само на точка зад Барселона, а у дома е в серия от 7 поредни победи.

Барселона ще бъде допълнително отслабена, тъй като и Андрес Иниеста е контузен и няма да играе срещу Севиля.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички