Нови проблеми за Меси: Разследват го за кражба на пари от благотворителни мачове


Нови проблеми за Меси: Разследват го за кражба на пари от благотворителни мачове
Снимка: Gulliver/GettyImages

1472 0

Испанската полиция подозира аржентинския футболист Лионел Меси в укриване на доходи чрез провеждане на благотворителни мачове, съобщи вестник Der Spiegel.

По данни на изданието, следователи на полицията от 2012 г. събират данни за организирането и провеждането на благотворителни мачове от фондацията на Меси. Полицията подозира, че Меси организира по няколко такива мача годишно и получава средствата, събрани за благотворителност в своя фондация, но голяма част от парите не стигат до фондацията. Както свидетелства Гилермо Марина, който е организирал шест такива благотворителни мача от 2012 до 2013 г., от тях са получени 6.9 млрд. долара, но във фонда са преведени само 300 000 долара. През 2015 г. следователите са предоставили данните на съда, но до дело не се е стигнало поради недостатъчно улики.

По-рано Меси бе подозиран за неплащане на данъци и получи присъда от 21 месеца затвор, но по-късно наказанието му бе заменено с глоба от 250 000 евро.

Меси постъпва във ФК Барселона през 2004 г. За това време става осем пъти шампион на Испания, пет пъти печели Купата на Испания, а четири пъти Шампионската лига. Той е петкратен носител на „Златна топка“. Като част от националния отбор на Аржентина Меси спечели летните олимпийски игри през 2008 г. в Пекин. Нападателят участва в три световни първенства, а аржентинците показаха най-добрия резултат през 2014 г. в Бразилия, когато спечелиха сребърни медали, а Меси бе признат за най-добрият играч на турнира.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички