Нов в Барселона продължава да блести - вкара зрелищно и спечели американското Ел Класико


Нов в Барселона продължава да блести - вкара зрелищно и спечели американското Ел Класико
Снимка: Getty Images

3701 0

По страхотен начин продължава да се представя новото попълнение на Барселона - Рафиня. След като в дебютния си мач (неофициален) срещу Интер (Маями) вкара гол и асистира за още два, рано тази сутрин той изкова победата на "блаугранс" срещу Реал Мадрид в американското им предсезонно турне.

Бразилецът се разписа във вратата на Тибо Куртоа в 27-ата минута и вдигна на крака трибуните с каталунски фенове в Лас Вегас. Това остана и единственият гол, оказал се победен, в това американско Ел Класико. Мачът ще се запомни и като неофициален дебют на нападателя Роберт Левандовски за Барса.

Карло Анчелоти включи двете си нови попълнения в стартовия си състав, а колегата му Шави - три от своите четири. В течение на мача те смениха целия си полеви състав, като италианецът запази само вратаря си Тибо Куртоа, а испанецът направи смяна и там.

През първия четвърт час Барселона контролираше играта, но в 18-ата минута се стигна до най-чистото положение дотук в мача, и то бе пред тяхната врата. В ситуацията удар на Федерико Валверде срещна гредата на Тер Щеген. Девет минути по-късно каталунците откриха резултата, след като грешка на Милитао прати топката у Рафиня, а той с чудесен изстрел я прати в мрежата на "белите". 

И второто полувреме започна идентично с първото. След създадени няколко опасни ситуации от двата тима се стигна до 88-ата минута, когато Куртоа се справи с опасен удар на Дембеле, а малко след това Мариано можеше да изравни за Реал, но пропусна. До края Барселона си създаде още две възможности да отбележи, но в крайна сметка резултатът остана 1:0 за тях. 

Стартови състави:

Реал Мадрид: Куртоа, Алаба, Рюдигер, Милитао, Васкес, Камавинга, Чуамени, Валверде, Винисиус, Азар, Родриго

Барселона: Тер Щеген, Араухо, Кристенсен, Гарсия, Алба, Гави, Бускетс, Педри, Рафиня, Фати, Левандовски

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички