Нов треньор, същите резултати: Барселона не победи опашкар на "Камп Ноу"


Нов треньор, същите резултати: Барселона не победи опашкар на "Камп Ноу"
Снимка: Getty Images

6296 0

Барселона записа равенство 1:1 срещу Алавес на "Камп Ноу" в първия мач за тима след уволнението на наставника Роналд Куман. Така каталунците остават с едва 2 победи в последните си 8 мача в Ла Лига. Това отрежда на отбора и незавидното 9-о място с 16 точки от 11 мача.

Каталунците рядко даваха на своя опонент да играе с топката и редяха своите атаки една след друга. Те обаче трудно водеха до чисти голови положения и още по-трудно завършваха с попадение - едва веднъж.

И то голът бе дело на Мемфис Депай, който се нагърби и стреля много технично от далечна дистанция, намирайки далечния ъгъл на вратата, пазена от Сивера (49'). За нещастие на Барселона обаче, само три минути по-късно Алавес изравни след впечатляваща атака. При нея Риоха се справи с няколко противникови бранители, комбинира с Хоселу, който му я върна технично с пета, а след това отново пое топката, излъга Тер Щеген и вкара на опразнената врата.

СЪСТАВИ

Барселона: Тер Щеген, Дест, Пике, Мингеса, Гарсия, Алба, Бускетс, Нико, Гави, Депай, Агуеро

Алавес: Сивера, Дуарте, Лагуардия, Льожен, Мендес, Моя, Наваро, Ндиайе, Понс, Риоха, Хоселу

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Барселона наложи тотален контрол над двубоя и обгради съперника около наказателното му поле от самото начало. Алавес рядко играеше с топката, а още по-рядко дори опитваше да атакува.

Първото по-опасно положение обаче дойде чак в 18-ата минута, когато Ерик Гарсия засече с глава центриране от ъглов удар и насочи топката към вратата, но Сивера успя да спаси. Секунди по-късно пък Жорди Алба бе изведен чудесно зад отбраната от Гави, но крайният бранител не посмя да посегне към топката и се забави, тъй като Сивера бе тръгнал да излиза.

Ситуацията на терена остана непроменена и към края на полувремето. Каталунците не успяваха да се справят в последната част от нападенията си. Няколко минути преди края на частта Серхио Агуеро се видя принуден да напусне терена при едва втория си старт като титуляр, тъй като получи травма и не можа да доиграе двубоя. Филипе Коутиньо се появи вместо него.

В последните секунди от частта Мемфис Депай опита интересен удар от границата на наказателното поле, но той бе в обсега на Сивера, който се справи.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

49' - 1:0! Миг на гениалност в началото на втората част от Мемфис Депай. Нидерландецът стреля от границата на наказателното поле по техничен начин в далечния ъгъл и не остави шансове за реакция на Сивера.

52' - 1:1! Алавес успя да изравни с първото си сериозно положение в мача. Гостите обаче напълно си го заслужиха с изключителен гол. Риоха проби и се справи с няколко противникови футболисти, след което някак прокара топката към Хоселу, който технично с пета му я върна. Риоха отново я пое, излъга и Тер Щеген, а накрая бутна топката в опразнената врата.

Малко след това Гави демонстрира изумителен дрибъл и се справи с няколко противникови играчи, а накрая чукна топката към Депай в наказателното поле. Нидерландецът успя да стигне до топката преди Сивера и да я насочи към вратата, но тя се отби в страничния стълб.

В 82-рата минута каталунците получиха чудесна възможност за гол, след като бе извършено нарушение точно на границата на наказателното поле - фронтално срещу вратата. С изпълнението се нае Коутиньо, но бразилецът стреля над напречната греда.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Барселона излиза в първия си двубой, след като Роналд Куман бе уволнен. Каталунците ще търсят задължителен успех, тъй като се намират в много слаба форма и са записали цели 3 поражения в последните си 4 двубоя за шампионата.

Това към момента им отрежда незавидната 9-а позиция във временното класиране. Опонентът обаче, въпреки че се намира цели 7 места по-надолу, се намира в серия от 2 поредни победи - срещу Кадис и Елче.

През миналия сезон Алавес успя да спре Барселона, но у дома - с равенство 1:1. В ответния сблъсък обаче, в който каталунците бяха домакин, те отнесоха съперника си със звучното 5:1.

Домакините отново ще бъдат без редица играчи, които лекуват травми. Роналд Араухо, Мартин Брейтуейт, Усман Дембеле, Ансу Фати, Педри, Серхи Роберто и Френки де Йонг няма да бъдат на линия за срещата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички