"Нож в сърцето" - Шави съжали за липсата на конкретен футболист на Барселона


"Нож в сърцето" - Шави съжали за липсата на конкретен футболист на Барселона
Снимка: Getty Images

8951 0

В края на месец ноември 19-годишният полузащитник на Барселона - Гави, получи тежка контузия в коляното, която най-вероятно ще го извади от терените до края на сезон 2023/24.

"Нож в сърцето"

Говорейки на пресконференция преди утрешното, 18-и януари, гостуване на Унионистас от 1/8-финалите за Купата на Краля, Шави заяви, че новината за травмата на младока е била като "нож в сърцето" за каталунците:

"Липсва ни лидерството на Гави и неговото себераздаване. Контузията му бе като удар с нож в сърцето...".

Гави определено липсва на Барселона

"Той е душата на отбора. Това е истината. От друга страна, загубихме и Марк-Андре тер Стеген - един от капитаните ни. Не си търся извинения, но това е реалността", констатира Шави Ернандес.

*През настоящия сезон 2023/24 Гави беше изиграл 15 мача във всички турнири, в които се беше отчел с 2 гола и 1 асистенция. До момента той е пропуснал 12 срещи на Барса, а в тях тимът записа 6 победи, 2 равенства и 4 загуби. Националният отбор на Испания таи надежди, че халфът ще бъде готов поне за Евро 2024, но на този етап шансовете това да се случи са малки.

От друга страна, по време на пресконференцията си, Шави благодари на Хосеп Гуардиола и каза при какви обстоятелства ще си тръгне сам от Барселона!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички