Неочаквано! Паулиньо измъкна Барселона на негостоприемен стадион


Неочаквано! Паулиньо измъкна Барселона на негостоприемен стадион
Снимка: Getty Images/Guliver

1904 0

Барселона постигна обрат над Хетафе във визитата си в предградието на Мадрид и победи своя съперник с 2:1. В мача от 4-ия кръг на Ла Лига каталунците играеха при резултата 1:1 до 84-ата минута, когато изненадващ голмайстор в лицето на Паулиньо донесе четвъртата поредна победа на тима в шампионата.

Барселона започна вяло мача, изглеждаха, че сякаш им липсва мотивация. В 28' минута Ернесто валверде извърши и принудителна смяна, след като новата звезда Усман Дембеле се контузи и мястото му бе заето от Жерар Деулофеу.

По-късно се оказа, че става дума за разтежение на бедрения мускул на левия крак, като още не е ясно колко сериозна е травмата.

Каталунците за първи път застрашиха вратата на своя съперник едва в 32', но Умтити стреля право в ръцете на вратаря. Така се стигна до логично с оглед на играта до момента откриване на резултата от домакините. В 40' топката достигна изненадващо до Гаку Шибасаки, който не се поколеба и стреля силно в горната част на вратата на Тер Щеген с удар от въздуха - 1:0.

Гостите от Каталуния стигнаха до изравнително попадение в 62'. Тогава Серхи Роберто даде страхотен пас на Денис Суарес в наказателното поле и той прати кълбото в горния ляв ъгъл на Гуаита - 1:1.

В уарес падна в наказателното поле на Хетафе, след съприкосновенив с Даконам, но реферът не видя причина за дузпа в ситуацията.

Барселона стигна до успеха в 84', когато се разписа третата резерва Паулиньо. Най-противоречивият трансфер в клуба това лято се включи в наказателното поле, спечели битка рамо в рамо и прати топката в мрежата с удар по диагонала за 1:2.

Със своя пълен комплект от точки в 4 мача каталунците са лидери в класирането, докато Хетафе е на 11-о място с 4 пункта.

Любопитен факт е, че според единия от лидерите на каталунците Жерар Пике президентът на Хетафе Анхел Торес е фен на Реал Мадрид и мечтае някога да стане президент на испанския гранд.

Стартови състави:

Хетафе: Гуаита, Суарес, Даконам, Кала, Антунеш, Арамбари, Бергара, Фажир, Шибасаки, Диеду, Молина

Барселона: Тер Щеген, Серхи Роберто, Пике, Умтити, Алба, Ракитич, Бускетс, Иниеста, Меси; Дембеле, Суарес

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички