Неочаквани герои донесоха успеха на Реал Мадрид в двубой с 5 гола


Неочаквани герои донесоха успеха на Реал Мадрид в двубой с 5 гола
Снимка: Getty Images/Gulliver

1488 0

Реал Мадрид победи Виляреал с 3:2 на "Сантяго Бернабеу" в двубой от 36-ия кръг на Ла Лига. Зинедин Зидан бе пуснал доста нетрадиоционен състав, като подреди експериментално нападателно трио в лицето на Лукас Васкес, Мариано Диас и Браим Диас. Тибо Куртоа отново застана на вратата, а централната защитна двойка беше оформена от Рафаел Варан и Хесус Вайехо. Едно от попадението бе отбелязано именно от Вайехо, а останалите две от Мариано. За гостите се разписаха Морено и Коста. Реал е на трето място с 68 точки, а до края на шампионата остават още два кръга.

"Белия балет" започна по най-добрия за тях начин - с бързо попадение. Още във 2' Мариано откри резултата, като се възползва от подаване на Браим Диас. Нападателят се промъкна между двама бранители и стреля от около 15 метра в долния десен ъгъл. В 11' обаче гостите върнаха попадението. Жерард Морено получи подаване и отправи мощен удар от границата на наказателното поле, намерил горния десен ъгъл.

В следващите минути отборът на Зидан създаде по-опасните положения, като Карвахал нацели гредата, а в 19' след страхотно индивидуално действие от страна на Марсело, който финтира двама защитници преди да отправи удар от ръба на пеналтерията към десния ъгъл. Вратарят на Виляреал обаче спаси. 5 минути преди края на частта "белите" отново излязоха напред в резултата. Вайехо овладя отбитата топка в наказателното поле и я изстреля право в целта.

И през втората част двата отбора представиха атрактивна игра с много положения. Още в 49' Реал отбеляза трето попадение. Карвахал отигра със страхотно центриране към Мариано, който намери пространство в наказателното поле, за да вкара топката в мрежата. В 52' Самуел Чуквуезе пък мина успешно между двама защитници на домакините и опита късмета си от границата на наказателното поле, но ударът му прелетя точно до лявата греда.

В 57' Диас имаше страхотен шанс пред себе си, като стреля от наказателното поле, но ударът му бе отразен от Фернандес. В 65' отново той направи брилянтно спасяване. Марсело се измъкна с лекота от защитата и изстреля топката от средно разстояние, но стражът отново бе на висота. В 77' центриране заблуди защитата и остави възможност на Самуел Чуквуезе да стреля, но той не се справи достатъчно добре с удара. В добавеното време гостите все пак отбелязаха и още едно попадение.   Коста достигна до прецизно извеждащо подавана на Жерард Морено, преди да отправи неспасяем удар в горния ляв ъгъл от границата на наказателното поле, оформяйки крайното 3:2.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички