Неймар разкри с кои двама иска да се бори за "Златната топка"


Неймар разкри с кои двама иска да се бори за "Златната топка"

2705 0

Нападателят на Барселона Неймар разчита, че заедно със съотборниците си Лионел Меси и Луис Суарес ще оформят тройката финалисти в награждаването със "Златната топка" за 2015 година.

"С това, което правим, си заслужихме да бъдем тримата финалисти на церемонията. Ще бъда щастлив, ако тризъбецът на Барселона състави триото от кандидатите. Тримата трябва да бъдем там, заради факта, че творим история и заради всички наши победи", коментира бразилецът.

"Но повече от всичко ми харесва да се боря за трофеи с отбора и да ги печеля. Никога не съм играл заради това да стана най-добрия в света или да спечеля "Златната топка". Винаги играя в цел да стана по-класен играч", допълва Неймар.

"Ако гласуват за теб за най-добър играч, това е резултат от твоята работа. И ако хората говорят за мен по този начин, това е, защото си върша добре работата", каза още капитанът на Бразилия.

Както е известно, на 20 октомври ФИФА обяви списък от 23 играчи, които ще се борят за "Златната топка" за 2015 г. Сред тях са шестима футболисти на Барселона: Андрес Иниеста, Хавиер Масчерано, Иван ракитич, Меси, Суарес и Неймар.

През декември ще бъдат обявени имената на тримата финалисти, а носителят на отличието ще стане известен на 11 януари на специална гала-вечер в Цюрих.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички