Неймар потопи Виляреал, Барселона ще играе финал за Купата (ВИДЕО)


Неймар потопи Виляреал, Барселона ще играе финал за Купата (ВИДЕО)

2430 0

Барселона е първият финалист за Купата на Краля, след като тази вечер стигна до 3:1 като гост на Виляреал на "Ел Мадригал" и с общ резултат 6:2 отстрани "жълтата подводница" от турнира.

Виляреал изигра много стойностен двубой и създаде сериозни проблеми за Тер Щеген, който обаче беше на ниво почти във всяка ситуация, а още в 3' Меси асистира брилянтно за Неймар, който рано-рано обезсмисли двубоя.

Дос Сантош върна равенството в 39', но в 65' Пина се опита да счупи глезена на Неймар, с което си заслужи директен червен картон. В 73' Суарес отбеляза 4-ия си гол в последните 3 мача и реши сблъсъка.

За 2015 година Меси вече е участвал в 25 гола на каталунците (15 гола, 10 асистенции), с което няма еквивалент в топ 5 на първенствата. В същото време това е втори пореден финал за Барселона за Купата на Краля, като  през миналата година "блаугранас" загубиха от Реал Мадрид.

Сега обаче възпитаниците на Луис Енрике ще срещнат по-преодолим съперник, след като вече отстраниха другите два фаворита - Реал и Атлетико Мадрид. Тази вечер Меси и компания ще разберат своя съперник, като той ще бъде определен измежду Еспаньол и Атлетик Билбао.

Барселона записа мечтан старт като още в 3' финалистът в турнира беше решен. Меси пое нападението отдясно като прати феноменално центриране пред малкото наказателно поле, където Неймар изпревари вратаря и го прехвърли за 0:1.

С този гол бразилското дете-чудо прекрати серията си от 3 мача без гол за каталунците, реализирайки 25-ия си гол за сезона (общо 32, ако броим 7-те му гола за Бразилия).

Това успокои играчите на Луис Енрике, които държаха инициативата, но Виляреал заигра отличен футбол. "Жълтата подводница" заложи на преса на половин терен, с което затрудни креативните футболисти на съперника, а от това произлязоха доста добри положения за домакините.

В 12' Тер Щеген направи фамозно спасяване срещу Вието, а 7 минути по-късно Пина намери Уче на отлична позиция, но нападателят не успя да се разпише. В 20' пък Черишев беше близо до това да върне малко надеждата на феновете на "Мадригал", но отново немският вратар надделя, избивайки в корнер силен удар до дясната греда.

Все пак упоритото себераздаване на играчите в жълто даде резултат. В 38' Тригейрос комбинира с Черишев пред наказателното поле, а юношата на Реал Мадрид продължи наляво за Уче. Крилото центрира в наказателното поле, където Вието не успя да засече с глава, но на далечната греда беше Дос Сантош, който наказа бившите си съотборници - 1:1.

След почивката спокойствието в играта на Барселона се завърна, като в 55' Лионел Меси блесна с отлична солова акция. Той направи за смях защитата на Виляреал, но вратарят успя да отсрами съотборниците си с брилянтен рефлекс. Домакините отвърнаха с удар на Черишев след разбъркване, но Тер Щеген запази самообладание и също се отчете с ново спасяване.

Виляреал отново набираше скорост, но в 65' опитите на отбора да върне още един гол бяха осуетени от необмислен фаул на Пина, който беше изгонен с директен червен картон.Той се хвърли в краката на Неймар по абсурден начин, застрашавайки сериозно здравето на бразилеца - Виляреал остана с 10 човека.

След червения картон Барселона нямаше проблем да стигне до победата, като комбинация между Масчерано и Суарес завърши с точен удар на уругваеца - 1:2 и пореден гол за развихрилия се Суарес.

До края на двубоя остана време и за Неймар да се разпише, след като в 88' той беше точен след пас на Шави Ернандес - 3:1 за Барселона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички