Най-високоплатените в Барселона са Де Йонг и Левандовски - търсят им им се купувачи


Най-високоплатените в Барселона са Де Йонг и Левандовски - търсят им им се купувачи
Снимка: Getty Images

1556 0

Барселона ще е сред най-активните на летния трансферен пазар, тъй като записа неубедителен сезон и са нужни подсилвания във всички линии. Тук обаче идва моментът с финансовия феърплей, който каталунците трудно спазват и е нужно да бъдат прекалено внимателни. 

Сред удобните възможности е да бъде осигурен бюджет чрез продажбата на скъпоплатени футболисти. Сред най-добрите варианти са Френки де Йонг (№1) и Роберт Левандовски (№2). Това са най-скъпоплатените футболисти в Барселона, според Relevo. 

Кои може да бъдат продадени

Нидерландският национал от много време бива следен от отбори като Манчестър Юнайтед и Байерн Мюнхен, така че лесно ще се намери купувач. Лошата новина е, сериозната бройка контузии през настоящия сезон. 

Полякът също имаше сезон на приливи и отливи, но каквото и да се случва на терена - Лева има договор с каталунците до 2026 г. Той обаче може да се смята поставен на пазара при условие, че каталунците намерят нов нападател преждевременно. 

Лева и Де Йонг с не толкова добри сезони

35-годишният стрелец е сред най-опитните в състава и това му качество помогна през изминалите месеци, но с напредналата възраст не попада в идеята за нов отбор на Шави, който да се върти около младоци като Гави и Педри, Ямал и Кубарси. 

Следете всички трансфери през лятото със SportLive.bg!

Още: Барселона намери с кого да замени Роберт Левандовски, но ще трябва да плати много

Още: Барселона ще гради новия отбор около петима младоци - очаква оферти за останалите звезди

И Левандовски е оптимист: Вярва, че Барселона ще навакса точки в Ел Класико

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички