Най-после: Барселона регистрира Феран Торес!


Най-после: Барселона регистрира Феран Торес!
Снимка: Getty Images

1825 0

Самуел Умтити подписа нов договор с Барселона, което означава, че Феран Торес най-накрая може да бъде картотекиран от клуба.

Новият контракт на французина е до 2026 и ако той остане в Каталуния до тогава, той ще е прекарал десетилетие с екипа на „блаугранас“, след като бе привличен от Лион през 2016.

В изявление, каталунците разкриха, че Умтити „редуцира част от заплатата, която е трябвало да получи за оставащата до края на сделката му година и половина и че „тази операция по удължаване на контракта не води до по-големи финансови ангажименти за Барселона по отношение на играча“.

Най-важното от новата сделка на французина е възможността клубът да регистрира Торес. Бившият нападател на Манчестър Сити така и не бе картотекиран месец след идването си в Каталуния. До известна степена споразумението с Умтити е парадоксално, като Барселона иска да запази стойността на французина, а не толкова самия футболист, защото е ценен играч от първия тим.

Умтити е шести избор от централните защитници на отбора зад Ерик Гарсия, Клеман Лангле, Жерард Пике, Роналд Араухо и Оскар Мингеса, като не е играл повече от 14 двубоя в Ла Лига в нито един от последните три сезона.

Тази кампания е твърде вероятно той да запише дори по-малко срещи на името си, като 28-ият футболист има само един двубой до тук през сезона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички