Младок ще съди ФИФА заради забрана за трансфер


Младок ще съди ФИФА заради забрана за трансфер

1149 0

Американският тийнейджър Джон Хилтън чрез свои представители е подал жалба в Арбитражния съд по спорта (КАС) срещу забрана на ФИФА да премине в школата на холандския Аякс (Амстердам).

От Аякс обясниха, че решението на ФИФА е базирано на правилата, че футболистът е на 15 години и на тази възраст не може да попадне в правилата за трансфери на юноши и младежи.

ФИФА изхвърли Гватемала от международния футбол

15-годишният Хилтън, известен с прякора си Чучу, в момента играе в академията на Чивас САЩ (Карсън, Калифорния), е бил обект на интерес от страна на Манчестър Сити.

След като семейството се мести да живее в Холандия, от него се заинтересува и Аякс. От Аякс вече са подали молба за картотекирането на момчето чрез местната федерация, но ФИФА спира трансфера.

Появи се новият "син на вятъра", футболист вкара гол след уникален спринт (ВИДЕО)

От Световната централа подозират, че преместването на семейството в Амстердам е именно с цел трансфера на младока, а не по истински икономически причини. От Аякс гарантират, че интересът им към момчето е след пристигането на фамилията, но ФИФА не приема аргументите им.

Трансферите на футболисти под 18-годишна възраст в момента са обект на много сериозна проверка от страна на ФИФА. С особена сила се следи за деца под 16-годишна възраст, а заради нарушаването на тези правила бяха наказани испанските колоси Реал (Мадрид), Барселона, Атлетико (Мадрид).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички