Мислите, че съдията на Валенсия-Реал Мадрид е грешник? Само вижте това! (ВИДЕО)


Мислите, че съдията на Валенсия-Реал Мадрид е грешник? Само вижте това! (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

1905 0

Скандалното отсъждане на рефера Хесус Хил Мансано в края на срещата Валенсия-Реал Мадрид (2:2) от последния кръг в Ла Лига предизвика вълна от полемики.

Реферът безспорно е виновен, защото в продължението ситуация за евентуална дузпа за Валенсия бе преглеждана около 2 минути с ВАР, което значеше, че той трябва да продължи поне с още толкова и минимално назначеното време. Вместо това, той даде края двайсетина секунди по-рано, точно по време на скандалната ситуация с незачетения гол на Белингам. Сигналът не бе даден, докато "топката лети", както се изказаха мнозина, но Хил Мансано просто бе длъжен да остави атаката до край, заради забавянето по-рано в продължението.

Веднага от архива се появи още една спорна ситуация с негово участие. Тя датира от сезон 2017/2018 и е от мача Реал Мадрид-Малага (3:2) (06:53 минута във видеото, натиснете "Гледайте в YouTube"). Той бе обвинен, че отново неправомерно дава край на първото полувреме прекалено рано, ощетявайки Малага, които отбелязват. На повторенията обаче ясно се вижда, че Мансано първо дава фал в атака на Ресио от Малага срещу Дани Карвахал и едва тогава надува свирката за край на първата част. В случая той е прав и не може да бъде обвиняван.

Още: Реал Мадрид може да загуби Винисиус за минимум 4 мача след скандала във Валенсия

Забравете обаче за тези две ситуации, защото сега ще ви припомним други две, още по-скандални, касаейки отново неправомерен край на полувреме и мач.

Хесус Хил Мансано трябваше да остави атаката на Реал да продължи

Направо не е за вярване!!!

Първата е от миналата година, отново от Ла Лига. 34-ти кръг, Валядолид и Севиля играят при 0:0. В продължението на първата част се изпълнява корнер, топката бива изчистена, но след това попада на пътя на Серхио Ескудеро, който стреля и вкарва за 1:0. Оказва се обаче, че главният рефер Мигел Ортис дава сигнал за край на полувремето точно в момента, в който Ескудеро стреля и голът не бива зачетен, въпреки сериозните протести след това. В крайна сметка Севиля печели с 3:0, а Валядолид изпада в края на сезона:

Следващата ситуация е най-скандална и в нея пак е замесен испанец! Марсилия-Динамо Букурещ, последен и решаващ мач от групите за Купата на УЕФА, сезон 2005/2006. Динамо се нуждае от гол за да продължи, вече се играе дълбоко в добавеното време. Октавиан Чиная фамозно прехвърля Фабиен Бартез, топката е в мрежата, но..... оказва се, че главният арбитър Хулиан Фернандес е свирил край на мача, докато коженото кълбо лети към мрежата (19:30 в клипа). Протестите не помагат и реферът така и не променя решението си:

Още: Валенсия даде малко информация за Муктар Диакаби след тежката контузия в мача срещу Реал Мадрид

Реал Мадрид с реакция след 2:2 с Валенсия, заклейми "безпрецедентното решение" на рефера

Можеше да донесе победата, а бе изгонен: Мансано сътвори невиждана глупост срещу Белингам и Реал Мадрид (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички