Меси включи турбото, Барселона е на точка от върха


Меси включи турбото, Барселона  е на точка от върха

1804 0

Бясната надпревара по оста Лионел Меси - Кристиано Роналдо и Барселона - Реал продължава с пълна сила. В двубоя си от 19-ия кръг на Примера дивисион "каталунците" победиха с 4:0 като гост Ла Коруня с хеттрик на Меси. Така той отговори подобаващо на португалеца, който по обяд вкара две попадения на Хетафе. Тимът на Луис Енрике отново е само на точка зад Реал, но и с мач повече. Депортиво е 15-и със 17 точки.

Може би най-именитото нападателно трио, събирало се в един отбор в историята на футбола, отново показа силата си. Меси - Неймар - Суарес, на тях отново заложи Луис Енрике, а когато това се случва за съперниците на Барселона е тежко. Треньорът за първи път през сезона повтори състава в два поредни мача. В 11-ата минута Меси откри с един от редките си голове с глава след центриране на Андрес Иниеста. В 33-ата минута Суарес отклони с пета, Меси пое кълбото и матира вратаря за 0:2. През първата част Луис Суарес пропусна две добри възможности също да запише името си сред голмайсторите. Неймар също бе активен, като в петата минута с невероятна техника преодоля трима бранители на тима от "Риасор".

В 62-ата минута Меси с ювелирно изпълнение оформи своя хеттрик. С удар извън наказателното поле, той намери далечния ъгъл на Фабрицио. 19-и гол за Меси през кампанията, което му отрежда втора позиция по този показател след Роналдо, който обаче има цели 8 попадения от дузпи срещу 0 за играча на Барселона.

До края на мача Меси пропусна възможността да отбележи четвърти гол, след като бе спрян от Сидней. Бранителят обаче си отбеляза автогол в 82-ата минута след центриране на Алвеш отдясно, за да оформи крайния резултат.

През идната седмица Барселона приема Атлетико (Мадрид) в първи 1/4-финал от турнира за купата на Краля. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички