Меси, Суарес и Неймар разбиха шампиона на Испания (ВИДЕО)


Меси, Суарес и Неймар разбиха шампиона на Испания (ВИДЕО)

2321 0

Барселона се възползва от празниците в Атлетико след боя с 2:0 над Реал Мадрид за Купата на Краля и записа най-силния си двубой от началото на сезона, наказвайки шампиона на Примера дивисион с 3:1 пред над 80 хиляди души на „Камп Ноу”.

Вечерта принадлежеше на Лионел Меси, който отговори на стотиците критики към него в последните няколко дни с гол, асистенция и отлична игра срещу най-добрата защита в Испания.

Първият гол падна в 12’, като Неймар се разписа след отличен пробив на Меси и рикошет в тялото на Суарес. Самият Суарес най-накрая намери противниковата врата, след като отбеляза втория си гол в първенството след отлична акция на Меси в 35’, при която все пак останаха съмнения за игра с ръка на 4-кратния носител на „Златната топка”.

През втората част Манджукич намали от дузпа в 57’, но столичани така и не се добраха до втори гол, а Лео Меси реши всичко в 89’. Голмайстор №1 в историята на Ла Лига все пак имаше и лошо отиграване в мача, след като дузпата за гола на Манджукич беше предизвикана от него. Това беше и първият случай, в който Меси издейства дузпа за противников отбор.

Все пак Ла Пулга е замесен директно в 24 от головете на Барса в Ла Лига, като 20 от тези са дошли на „Камп Ноу”. В същото време той вече има 8 асистенции, но както по голове, така и по този показател той отстъпва засега на Кристиано Роналдо, който е с 9. Неймар пък отбеляза 5-ия си откриващ гол за Барса през настоящия сезон.

Атлетико (Мадрид) пък не успя да стане първият отбор с победи над Реал и Барселона като гост от 2003 година насам. Освен това Меси вече има 21 гола срещу „дюшекчиите”, с което шампионите се озоваха на върха в списъка на Лео, където са Севиля и Реал Мадрид.  

Възпитаниците на Луис Енрике излязоха пределно мобилизирани да накажат испанския шампион след тежката седмица, която преживяха след загубата от Валенсия и обтегнатите отношения между треньора и Лео Меси. Именно аржентинецът имаше пръв шанс да открие, но ударът му в 9’ мина встрани от вратата.

В 9’ обаче резултатът беше открит, след като Неймар се разписа след до голяма степен щастлив рикошет в тялото на Луис Суарес. Лионел Меси отигра чудесно топката в близост до вратата на Атлетико и центрира с десния крак, а опитът на Суарес да овладее кълбото се превърна в подаване към Неймар. Бразилецът нямаше как да сбърка и от непосредствена близост намери мрежата за 1:0 в полза на "лос кулес".

Шокиращ пропуск направи минута по-късно Суарес, след като Моя едва спаси удар на Алба, а при добавката от метър уругваецът нацели вратаря на шампионите. В 25’ с невероятен пропуск се отчете и Неймар след отличен пробив и пас на Суарес.

„Дюшекчиите” от своя страна не се запомниха с нищо през първата част след гръмката победа с 2:0 през седмицата над Реал Мадрид. Вместо да отвърнат на удара, те позволиха на Барселона да продължи да натиска и след още пропуски на Меси и Неймар гол най-накрая падна.

В 35’ Лео Меси размина Гамес а след това с хитър пас с левия крак изведе Суарес на отлична позиция. Този път уругваецът запази самообладание и лесно преодоля Моя за 2:0. При гола все пак останаха сериозни съмнения, че Меси е играл с ръка при овладяването на топката.

След почивката Барселона продължи да държи контрола върху срещата, но голямата звезда на тима Меси допусна грешка в 55’. Той фаулира Гамес в наказателното поле и беше отсъдена дузпа в полза на шампионите, която беше материализирана от Марио Манджукич – 2:1 и на „Камп Ноу” се очакваше дербито да почне отначало.

Такова нещо обаче не се случи, след като възпитаниците на Луис Енрике не позволиха на Атлетико да стигне до обрат, умело задържайки топката в свое владение, а освен това продължиха да редят пропуск след пропуск. Най-сериозният дойде в 84’, когато Меси имаше шанс да се разпише, но Анхел Моя направи ново превъзходно спасяване.

Все пак Ла Пулга имаше последната дума в срещата и най-накрая успя да се разпише, след като при разбъркване минута преди края на редовното време от близко разстояние реализира за 3:1.

 


Barcelona vs Atletico Madrid (3-1) All Goals... by rubin7190

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички