Меси с признание: Липсва ми Роналдо в Испания, двамата сме най-добрите


Меси с признание: Липсва ми Роналдо в Испания, двамата сме най-добрите
Снимка: Getty Images/Guliver

10175 0

Звездата на Барселона Лионел Меси призна, че един от най-големите му съперници на терена в лицето на Кристиано Роналдо му липсва в Испания, след като португалецът напусна миналото лято Реал Мадрид в посока Ювентус.

"Кристиано ми липсва в Испания. Беше прекрасно, докато той ираеше в Ла Лига, въпреки че определено ме дразнеше това, че спечели толкова много трофеи с Реал. Щеше да бъде чудесно, ако той бе останал в Испания", заяви Меси, като тези думи биха изненадали не малко привърженици.

"Ден след ден има добри играчи – Неймар, Мбапе, Суарес, Азар. Всеки един от тях може да бъде определен за най-добрия в света. Не споменах Роналдо, защото заедно с мен го поставям над останалите", сподели още аржентинецът.

Меси започна 2019 година в отлична форма с Барселона, който се откъсна на 10 точки от втория Атлетико Мадрид в първенството и достигна до 1/4-финалите на Шампионска лига. Той също така се завърна в националния отбор миналата седмица при загубата от Венецуела с 3:1 –двубой, който бе първи за него след почивката, която Меси си взе след Мондиала в Русия миналата година.

31-годишният футболист сподели, че преходът от Барселона в Аржентина е бил труден и хвърли вината за отпадането на южноамериканците върху бързия опит за налагане на млади играчи на отговорни постове в първия отбор. „Мисля, че тази генерална промяна дойде твърде бързо. Този процес трябваше да отнеме повече време. Младите се нуждаят от повече време и самочувствие. Промяната бе наистина огромна“, коментира още той.

Жозе Моуриньо наскоро отговори на въпроса Меси или Роналдо. Вижте какво каза в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички