Меси и Суарес разгадаха отбраната на Валенсия, но само веднъж


Меси и Суарес разгадаха отбраната на Валенсия, но само веднъж
Снимка: Getty Images/Guliver

1284 0

Барселона постигна успех с 1:0 срещу Валенсия в първия мач от полуфиналите за Купата на Краля. "Блауграна" съумя да достигне до ценната победа, въпреки че се изправи срещу истинска стена в лицето на "прилепите".

Доминацията на домакините пред полупразния "Камп Ноу" беше сериозно, но Марселиньо беше наредил по отличен начин своите възпитаници в дефанзивен план. Редките случаи, в които Барса имаше шанс за гол, идваха от статични положения и изстрели извън наказателното поле.

Логично, през първото полувреме гол така и не падна, а малко след началото на второто полувреме Коутиньо се появи на терена, за да увеличи креативността в играта на Барселона. Това в крайна сметка се получи, а 23 минути преди края домакините най-накрая се добраха до гол. Лео Меси нахлу в наказателното поле и между няколко защитници успя да центрира за Луис Суарес, който с глава прониза вратата на "прилепите" - 1:0.

В края на редовното време Санти Мина получи невероятен шанс да изравни, след като се озова сам срещу излезлия неразчетено Яспер Силесен. Вратарят обаче успя да поправи грешката си, след като се възползва от колебанието на крилото, предвиди финта и успя да направи шпагат, изчиствайки в корнер - 1:0 за Барселона в първия полуфинален мач между двата отбора.

Барселона обаче има за какво да съжалява. Отборът си раздаде 651 паса (почти 4 пъти повече от състава на Валенсия), отправи 17 удара, но едва 5 бяха точни. "Прилепите" нямаха реални голови положения, но си тръгват само с гол пасив. Реваншът е след седмица на "Местая".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички