Меси донесе точка на Барса срещу Виляреал, каталунците все по-далеч от Реал


Меси донесе точка на Барса срещу Виляреал, каталунците все по-далеч от Реал
Снимка: Getty Images/Gulliver

1367 0

Барселона и Виляреал направиха зрелищно равенство в 17-ия кръг на Примера Дивисион. Домакините поведоха в 50' след гол на Сансоне, а в последната минута от редовното време Меси с невероятно изпълнение от фаул оформи крайното 1:1.

Каталунците изостават с пет точки от лидера Реал Мадрид, който има и мач по-малко.

Двата отбора изиграха атрактивен двубой с много положения и пред двете врати. Още в 9' гостите можеха да открият резултата Джонатан дос Сантос изпусна голям шанс, след като изстреля волето си малко над напречната греда. В 13' отново негов удар бе блокиран след намесата на защитата на Барселона.

В 33-ата Суарес центрира остро, Неймар стигна до топката, но бе блокиран при насочването от Марио Гаспар. В 43-ата Меси отправи първия си удар в двубоя. След корнер Меси засече топката с глава, но благодарение на чудесната намеса на Асенхо не се стигна до попадение.

5 минути след подновяването на играта домакините наказаха грешка на Барса. Дин загуби топката, с което създаде контраатака, Пато асистира на Сансоне, който стигна до топката пръв и прати топката в далечния ъгъл.

Това активизира каталунците, но не и достатъчно, за да отблежат гол. В 73' дойде и първият по-споредн момент. Бруно се подхлъзна в наказателното поле, а след удар на Меси, умишлено протегна ръка и спря топката. Реферът обаче не посочи бялата точка. Минута по-късно Меси нацели дясната греда.

Във финалните минути на срещата Барселона получи правото да изпълни пряк свободен удар, а Меси с брилянтно изпълнение от около 18 метра го превърна в гол - 1:1.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички