Луд сценарий праща Бербатов в Барселона


Луд сценарий праща Бербатов в Барселона
Снимка: Getty Images/Guliver

4576 0

Звучи невероятно, но българският нападател Димитър Бербатов е сред футболистите, спрягани за трансфер в европейския клубен шампион Барселона, информира в обстоен анализ каталунското издание "Mundo Deportivo".

Ръководството на клуба ще съсредоточи усилията си върху намиране на застаряващ нападател (подобно на Хенрих Ларсон през 2004 година), който да използва в мачове с по-предвидим характер, както и за смяна на тактиката в средата на мача.

Барселона ще бъде агресивна на трансферния пазар, в опит да намери адекватни заместници най-вече на играещите почти без смяна Меси, Неймар и Суарес, като в същото време шефовете в клуба не искат да вадят сериозна сума, за да запазят финансите си за идното лято.

Така Димитър Бербатов се явява сред основните фаворити да подсили Барселона с договор за година и половина или под наем. Българският нападател има само още половин година от договора си с ПАОК, а с оглед на слабото представяне на тима и проблемите между Игор Тудор и нападателя, ръководството на гръцкия тим с радост ще се освободи от сериозната заплата на българина.

В същото време Бербатов не е непознат за Барселона футболист, като той има няколко мача срещу каталунците, а освен това беше искан на "Камп Ноу" на два пъти - когато беше футболист на Байер (само първоначален интерес), а след това и като звезда на Тотнъм.

Бербатов пък ще се радва да играе в зенита на кариерата си именно в най-добрия отбор на планетата, както и за тима, в който се е подвизавал най-добрия български футболист за всички времена - Христо Стоичков.

Сред сериозните кандидати за преминаване в Барселона са Алешандре Пато, Мирослав Клозе, Марк Янко и Даниел Освалдо. Именно измежду тези играчи Барселона ще си избере "заместник" на някой от голямото трио в нападение на тима.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички