Левандовски назова най-добрите двама в света в момента и каза, че очаква "Златна топка"


Левандовски назова най-добрите двама в света в момента и каза, че очаква "Златна топка"
Снимка: Getty Images

13689 0

Нападателят на Барселона Роберт Левандовски назова най-добрите играчи в света в момента. Прави впечатление, че единият от тях е настоящ, а другият - бъдещ играч на Реал Мадрид.

Най-добрите играчи в света в момента

"Трудно е да се каже, защото все още предстои Евро 2024 и решаващите мачове от Шампионска лига. Но към този момент според мен това са Килиан Мбапе и Джуд Белингам - двамата най-забележителни играчи в света", каза полякът пред "Bild".

И двамата са или ще бъдат в Реал Мадрид

Лева чака да получи "Златна топка" със задна дата

Левандовски коментира и факта, че дори в най-силните си години не е получил "Златната топка". И сподели, че се надява да бъде награден за 2020 година, дори и постфактум.

"2020 и 2021 година са най-добрите в моята кариера. Един приятел наскоро ми изпрати статистика: вкарах 100 гола в 85 мача. Разбира се, бих искал да спечеля Златната топка в даден момент.

Не че съм ядосан или носталгичен, че все още не съм спечелил награда. Но имам чувството, че през една от онези години беше моят ред.

Наградата за 2021 г. принадлежи на Меси. Чух, че има слухове, че Златната топка за 2020 г. може да бъде връчена по-късно. Тази година беше изключителна за мен, бях на най-високото си ниво, спечелихме всичко.

Нека го кажем така: ако бях награден със Златната топка за 2020 г. четири години по-късно, определено няма да се обидя. Би било голяма чест и бих приел наградата", коментира нападателят пред същото издание. Междувременно, Барселона може да продаде Левандовски през лятото. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички