Лео Меси спечели рекордна "Златна обувка" на Европа


Лео Меси спечели рекордна "Златна обувка" на Европа
Снимка: Getty Images/Guliver

3755 0

Нападателят на Барселона Лионел Меси получи рекордна награда "Златната обувка". Аржентинецът стана голмайстор на Европа за сезон 2017/18 и спечели петата си "Златна обувка", което е рекорд. Меси е печелил отличието и през сезон 2009/10, 2011/12, 2012/13 и 2016/17.

На второ място по брой спечелени отличия е големият съперник на звездата на каталунците - Кристиано Роналдо, който играе за Ювентус. Той има 4 приза. Както е известно, през сезон 2017/18 аржентинецът вкара 34 гола в испанското първенство.

След награждаването Меси сподели пред журналисти, че не е очаквал да спечели толкова много отличия, когато е започнал своята футболна кариера. "Мечтаех да играя професионален футбол и да постигам успехи, обичам играта, но никога не съм си представял, че ще спечеля толкова много, заяви 31-годишният футболист. - Наслаждавам се на работата, усилията, играя в най-добрия клуб в света, редом до най-добрите съотборници, затова всичко се получава лесно“, добави той.

Церемонията бе посетена от президента на Барселона Хосеп Мария Бартомеу, както от съотборници на Меси в лицето на Серхио Бускетс и Серхи Роберто. Аржентинската звезда на каталунците коментира и жребият за осминафиналите в Шампионската лига, който отреди на тима двубой с френския Лион. "Лион ще бъде сложен съперник. Дори да не са познати като един от най-силните отбори в света, те са опасни – нещо, което демонстрираха срещу Манчестър Сити, един от най-добрите отбори в света“.

"Ще бъде трудно да продължим, но ще направим всичко възможно, за да го сторим. Имаме няколко футболисти в състава, които са играли във Франция като Самюел Юмтити и Малком, така че те също могат да ни помогнат за двубоя с Лион“, завърши Меси.

В последния кръг на испанското първенство Лионел Меси избухна с хеттрик и 2 асистенции за победата над Леванте с 5:0. Вижте тук какви нови рекорди записа аржентинският гений в този мач.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички