Лекарят на Белгия обясни защо Еден Азар се контузва толкова често


Лекарят на Белгия обясни защо Еден Азар се контузва толкова често
Снимка: Guliver/GettyImages

1989 0

Една от големите звезди на Реал Мадрид Еден Азар не спира да бъде тормозен от контузии на "Сантяго Бернабеу", което тотално му пречи да набере скорост и да демонстрира нивото, заради което бе привлечен в "кралския клуб".

В предишните си клубове Челси и Лил Азар никога не е имал подобни проблеми и много рядко е получавал травми. Лекарят на националния отбор по футбол на Белгия Крис ван Кромбрюж отдава многото контузии на Еден в последно време на... стреса.

"Еден иска да извлече най-доброто от тялото си заради всички и точно сега, мисля, че той е над лимита си, като насилва тялото си твърде много, за да осигури представяне на свръхниво. В Реал Мадрид има огромни очаквания към него и той е поставен под огромно напрежение и всичкият този стрес може да се пренесе в мускулнo напрежение, което го прави по-уязвим за травми в момента.

Еден казва, че иска да стори всичко възможно, за да зарадва феновете и треньорите си Зинедин Зидан и Роберто Мартинес. Той винаги се стреми да е готов за игра и съответно самият той допълнително оказва натиск върху себе си. Това не се вижда отвън, но Азар е добър човек и се старае да се представи силно" - сподели Ван Кромбрюж.

Крис съжалява още повече за най-новата контузия на Азар, защото тъкмо е почнал да навлиза във форма с оглед показаното срещу Виляреал и Интер: "Мисля, че виждах стария Еден Азар отново. Този, който е в топ форма, който прави всеки щастлив. Истинска наслада за очите. Но вчерашната снимка отново бе тъжна".

Така Азар е аут от групата на Реал Мадрид за мача с Шахтьор (Донецк), но там се завръща Карим Бензема.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички