Легендата Касияс прекратява договора си с Реал Мадрид


Легендата Касияс прекратява договора си с Реал Мадрид

2808 0

Немислимото до преди няколко години, дори месеци се случи. Испанската национална телевизия излезе със съобщение в последната си емисия новини, че Икер Касияс напуска Реал Мадрид.

Според информацията, вратарят се е разбрал с Флорентино Перес договорът му да бъде прекратен по взаимно съгласие - действие, с което ръководството е съгласно заради дългите години на вярна служба на капитана към клуба.

Икер Касияс е продукт на школата на Реал Мадрид и е постоянен титуляр (с кратки прекъсвания) още от 2000 година насам. За това време той спечели абсолютно всичко възможно с Реал Мадрид и Испания, а освен това е трикратен победите в Шампионска лига.

Причината за решението на двете страни е трансферът на Давид Де Хеа, който ще бъде финализиран в близките дни. Освен това двамата дори не си говорят по време на лагера на Испания преди квалификациите за Евро 2016.

Касияс пък държи да е титуляр и, въпреки че беше готов да остане в клуба и през следващата година, той е решил да премине в друг отбор.

Така Сан Икер, който е обичан от цяла Испания, дори в Каталуния, е втората голяма легенда на клуба, която си тръгва преди да е приключила кариерата му. Преди него това стана през 2010 година с Раул Гонсалес.

Интересът към вратаря е огромен, като основен фаворит е Арсенал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички