Лапорта за Суперлигата: Не искаме руски или арабски олигарси да изкривяват футболния пазар!


Лапорта за Суперлигата: Не искаме руски или арабски олигарси да изкривяват футболния пазар!
Снимка: Getty Images

1173 0

Президентът на Барселона Жоан Лапорта коментира темата за Европейската Суперлига. Той заяви, че не се притеснява от евентуални санкции на УЕФА срещу неговия клуб, Реал Мадрид и Ювентус за това, че и досега стоят зад проекта.

"Честно казано, не мисля, че са в състояние да наложат някакви санкции. Клубовете поддържат принципите на Европейския съюз: свободна конкуренция и европеизъм. Искаме футболът в Европа да бъде устойчив, така че никакви външни играчи, руски или арабски олигарси, да не изкривяват този пазар. Не мисля, че УЕФА е в състояние да накаже клубове, които защитават тези принципи", коментира шефът на каталунците, цитиран от lesportiudecatalunya.cat.

"Допуснаха ни да участваме в следващото издание на Шампионска лига. Те не искат да бъдат атакувани от свободната конкуренция. Ако УЕФА ни накаже, това ще има ефекта на бумеранга, защото в крайна сметка те ще се противопоставят на принципите на Европейския съюз", допълни Лапорта.

Запитан какви са отношенията на клуба с европейската футболна централа, той заяви: "Готини. вярваме, че Шампионска лига може да бъде подобрена по отношение на ресурсите за клубовете и да я направим по-привлекателна. Идеята на клубовете, подкрепящи Суперлигата, е да се намерят решения. Реални решения, а не да се продължат опитите всичко да се прикрие. Защото клубовете, които инвестират в това шоу, трябва да управляват". А ето защо Лапорта разкритикува ПСЖ.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички