Лапорта обнадежди феновете: Има шанс да се привлече голям треньор на мястото на Шави


Лапорта обнадежди феновете: Има шанс да се привлече голям треньор на мястото на Шави
Снимка: Getty Images

7206 0

Президентът на Барселона Жоан Лапорта смята, че клубът може да привлече достоен кандидат на Шави и защити финансовото състояние на клуба.

Шави обяви напускането си през лятото миналия уикенд, а през седмицата се появиха много кандидати. Едно от големите опасения обаче е неспособността на Барселона да харчи много заради лимита, който имат за заплати.

Какъв треньор търси Барселона?

Шави има още важни мачове за печелене

Още: Тотнъм в последния момент цака Барселона за Лукас Бергвал?

Лапорта говори пред "RAC1" и един от въпроси бе дали ще се намерят средства за голямо име на треньорския пост.  "Ако постигнем бюджета, през лятото ще имаме съотношение 1:1 според правилника за финансов феърплей. И в даден момент ще можем да подпишем с известен треньор. Деко работи, треньорът ще трябва да се адаптира към спортната идея.

Структурата на ДЮШ работи много добре с Алексанко начело. Вече имаме пет-шест играчи, наложени в динамиката на първия отбор, плюс тези, които ще дойдат. Имаме футболен директор, който е Деко, а треньорът, който ще дойде, знае, че в Барса имаме определен начин на игра. Очевидно е обаче е, че треньорът трябва да има своя индивидуалност.”

"Ако не се справим с финансовия феърплей, тогава може би ще трябва да измислим по-изобретателно решение. Това е въпрос към Деко, който вече работи по него. Не съм говорил с нито един треньор, тази работа е на Деко и това е въпрос към него. Възможностите са стеснени, но този въпрос трябва да бъде зададен на Деко. Маркес не е изключен, защото върши много добра работа". Междувременно, Лапорта в същото интервю обвини Реал Мадрид за случая "Негрейра".

Барселона откри главния си проблем в конкретен треньор: Той бил виновен за контузиите

Какво каза Шави за Барселона 1:0 Осасуна, дебютния гол на Витор Роке и контузията на Феран Торес?

Продават на търг първия договор на Лео Меси с Барселона - легендарната салфетка

Бивш играч на Ливърпул изуми: предложи Меси за нов треньор на Барселона

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички