Подарена дузпа от Куртоа коства победата на Реал Мадрид над Виляреал в Ла Лига


Подарена дузпа от Куртоа коства победата на Реал Мадрид над Виляреал в Ла Лига
Снимка: Getty Images/Guliver

3290 0

Испанският шампион Реал Мадрид не успя да спечели гостуването си на Виляреал след равенство 1:1 в оспорван двубой от Примера Дивисион. Двубоят на "Естадио де ла Керамика" започна с ранен гол на Мариано и завърши с изравнително попадение на Родриго от дузпа след фаул на Тибо Куртоа срещу противников играч.

След по-малко от две минути игра Реал откри резултата. След разиграване между няколко футболисти Дани Карвахал получи топката и центрира в наказателното поле, а страничният арбитър вдигна флага за засада. Главният съдия обаче остави играта да продължи и Мариано Диас се разписа с глава, засичайки подаването на Карвахал. След това ВАР установи, че голът е редовен - 0:1!

Двубоят продължи при равностойна игра, но головите положения пред двете врати отсъстваха. Все пак домакините постепенно започнаха да притискат именития си съперник и се добраха до гол. В 76-ата минута Жерард Морено успя да изравни за "жълтата подводница" с гол от дузпа, след като Тибо Куртоа извърши необмислен фаул - 1:1!

След равенството Виляреал се нарежда втори с 19 пункта, докато Реал е четвърти със 17 точки в актива си, но и с мач по-малко. По-късно днес Барселона гостува на Атлетико Мадрид в двубой, който ще можете да проследите НА ЖИВО в SportLive.bg

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Виляреал стартира повече от добре новата кампания в Ла Лига, като след девет изиграни мача има 18 точки в актива си, което им отрежда второто място в подреждането. В същото време техният съперник днес - Реал, стартира по-колебливо от очакваното, но въпреки това заема 4-то място с 16 пункта и мач по-малко от "жълтата подводница".

В тима на Виляреал Алберто Морено е трайно контузен, докато Хуан Фойт и Жауме Коста са под въпрос за срещата. Кадровите проблеми за Зинедин Зидан са повече. Федерико Валверде, Серхио Рамос, Карим Бензема и Алваро Одриосола са контузени, а Едер Милитао, Лука Йович и Каземиро са под карантина след положителни резултати за коронавирус. Еден Азар се завръща в отбора.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Виляреал: Асенхо, Гаспар, Албиол, Торес, Педраса, Тригерос, Ибора, Парехо, Жерар Морено, Бака, Гомес​

Реал Мадрид: Куртоа, Карвахал, Варан, Начо, Менди, Модрич, Кроос, Йодегор, Васкес, Мариано, Азар

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички