Ново разочарование за Барселона! Кадис отново спря каталунците в Ла Лига


Ново разочарование за Барселона! Кадис отново спря каталунците в Ла Лига
Снимка: Getty Images/Guliver

3176 0

Само дни след краха срещу ПСЖ и загубата с 1:4 в Шампионска лига Барселона отново допусна огромна издънка. Каталунците водеха до последните минути срещу новака Кадис, но допуснаха да бъдат изравнени и завършиха при равенство 1:1 в мач от Ла Лига. Припомняме, че при първия мач за сезона между двата тима Кадис спечели с 2:1.

Каталунците излязоха в абсолютно същия състав, в който бяха и срещу ПСЖ. Те контролираха топката и създадоха повече положения, но така и не стигаха до 100%-ови такива, с които да вкарат повече голове. Барселона излезе напред в резултата чрез гол от дузпа на Лионел Меси. Също от 11-метров наказателен удар те бяха наказани в самия край след гол на Фернандес.

Така футболистите на Роналд Куман не се възползваха от грешката на лидера в класирането на Ла Лига Атлетико (Мадрид) и изостават на 8 точки от върха при равен брой изиграни двубой - по 23. За Барселона предстои нов двубой от Ла Лига още в средата на седмицата, като посреща Елче отново на "Камп Ноу" в сряда, 24 февруари. 3 дни по-късно гостува на Севиля в първенството.

СЪСТАВИ

Барселона: Тер Щеген, Дест, Пике, Ленгле, Алба, Бускетс, Де Йонг, Педри, Дембеле, Гризман, Меси

Кадис: Ледесма, Гаридо, Еспино, Карселен, Искиердо, Мауро, Негредо, Перея, Санчес, Собрино, Фали

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

През цялата втора част каталунците контролираха напълно двубоя, като владееха топката през почти цялото време и отправиха няколко изстрела. Въпреки това, те така и не създаваха опасна ситуация пред противниковата врата, с която да удвоят аванса си.

89' - 1:1! Ленгле направи глупост, която доведе до дузпа за гостите. Фернандес се нае с изпълнението и изравни резултата.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Барселона не успя да създаде чисти положения, но въпреки това в 30-ата минута Педри бе необяснимо фаулиран в наказателното поле. Глупавата проява коства на гостите дузпа. Лионел Меси се нае с изпълнението и прати вратаря в противоположния ъгъл, за да открие резултата. 32' - 1:0!

Секунди след това Пике сбърка в собствената си половина и Кадис организира опасна контраатака, която завърши с успоредно центриране. Там обаче футболистът на гостите, озовал се на опразнена врата, осъществи много лош контакт с топката и не успя да вкара.

В 39-ата минута Гризман комбинира с Де Йонг на границата на наказателното поле, а нидерландският полузащитник завърши отлично и вкара топката в мрежата на Ледесма. След това обаче бе отсъдена засада и попадението не бе зачетено.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Барселона се завръща на футболния терен след огромното разочарование в Шампионска лига, където тимът поведе на френския шампион ПСЖ, но след това бе просто разбит и допусна разгром с 1:4, който почти сигурно ще го извади от турнира рано-рано - още на осминафиналите.

Каталунците ще искат да се реваншират, макар и частично, за това на своите привърженици (или поне да не им дават още поводи за разочарования само дни по-късно) и ще трябва да стигнат до задължителния успех в днешния мач, и то с добра игра и хубав резултат.

Като допълнителна мотивация може да послужи фактът, че лидерът Атлетико (Мадрид) загуби от Леванте с 0:2, записвайки 3-та грешка от 4 мача, с което позволява на преследвачите си да се върнат в борбата за титлата. При победа играчите на Роналд Куман ще съберат 49 пункта и ще имат 6 точки по-малко от "дюшекчиите" при равен брой изиграни мачове.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички