Куртоа дели постижение с Нойер за чисти мрежи, но може и да го задмине


Куртоа дели постижение с Нойер за чисти мрежи, но може и да го задмине
Снимка: Getty Images/Gulliver

1047 0

Реал Мадрид направи впечатление, че не бе поставен под особено напрежение в двубоя срещу Еспаньол в неделя вечер. Каталунският тим обаче създаде няколко опасни положения, които бяха отразени от Тибо Куртоа, който не допусна гол във вратата си.

По този начин белгийският страж вече има 15 от 29 сухи мрежи в Ла Лига от настоящия сезон. Това го поставя начело по този показател в топ 5 лигите на Европа. В момента той дели първото място със стража на Байерн Мюнхен - Мануел Нойер, но Куртоа може да стане едноличен лидер. Бундеслигата вече приключи, докато в испанския шампионат остават още 6 кръга.

Белгийският национал се превърна в ключова фигура в Реал Мадрид и разсея всички съмнения относно неговите качества. В момента Куртоа е на първото място, за да спечели трофея „Самора“, който се връчва на „вратаря, който допуска най-малко голове в Ла Лига в сравнение с броя изиграни игри“. Куртоа е допуснал 18 гола в 29 мача, като това съотношение е 0,62, докато рекордът на Облак е 22 гола в 31 мача със съотношение 0,71. А невероятната асистенция на Бензема с пета, която върна Реал Мадрид на върха - може да видите в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички