Купата е първи трофей с тима за над половината от състава на Барселона!


Купата е първи трофей с тима за над половината от състава на Барселона!
Снимка: Getty Images/Guliver

3447 0

Снощи Барселона спечели Купата на Краля, след като срази Атлетик (Билбао) с 4:0 във финала. Това бе първи трофей за тима под ръководството на Роналд Куман, като каталунците остават и в битката за титлата в Испания. Те ще се борят вероятно до последния кръг с Атлетико (Мадрид) и Реал Мадрид. В момента Барселона изостава с 2 точки от върха, където се намират "дюшекчиите".

Лионел Меси и компания бяха много щастливи от спечеления трофей, дълго се снимаха с него и дълго празнуваха на стадион "Ла Картуха" в Севиля. Принципно, Купата на Краля е второстепенен турнир, макар за каталунците това да не изглежда така - те са рекордьори по победи в него. Имат 31 успеха, което е с 8 повече от втория по брой трофеи в тази надпревара Атлетик (Билбао).

Това е първият завоюван от Барселона трофей в последните 2 години. Но не това и не фактът, че не неглижират този турнир са причината за голямата радост на тима на Роналд Куман след успеха. Важно е да се отбележи, че повече от половината футболисти (резерви и титуляри) не бяха печелили отличие със синьо-червената фланелка. Всъщност 14 от 26-имата в състава на Куман печелят трофей с каталунския гранд за първи път.

Такова е положението със Сержиньо Дест, Роналд Араухо, Оскар Мингеса, Жуниор Фирпо, Миралем Пянич, Френки де Йонг, Педри Гонсалес, Франсиско Тринкао, Мартин Брейтуейт, Антоан Гризман, Ансу Фати, Конрад де ла Фуенте, Матеус Фернандес и Нето. Това е любопитно на фона на факта, че техният капитан Лионел Меси вдига над главата си трофей с Барселона за 35-и път.

За последно каталунците спечелиха трофей през сезон 2018/19, когато триумфираха в Ла Лига. Купата на Краля за последно те завоюваха през сезон 2017/18, а Суперкупата на Испания - през 2018 година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички