Куп изненади в разпределението по урни за следващата Шампионска лига


Куп изненади в разпределението по урни за следващата Шампионска лига
Снимка: Gulliver/ Getty Images

4258 0

УЕФА потвърди урните за жребия в Шампионска лига за следващия сезон, като според новия формат има доста изненади, особено в урна №1.

Там попада шампионът на Европа Реал Мадрид, но заедно с него са и шампионите в 7-те най-високо класирани държави в клубната ранглиста на Европа.

Така в първа урна попадат Лестър, ЦСКА Москва и Бенфика, които не позволяват на отбори като Атлетико, Борусия Дортмунд и други да бъдат поставени в първа урна, въпреки че са по-напред по клубен коефициент. Останалите отбори в урна №1 са Барселона, Байерн, Ювентус и ПСЖ.

Най-важният фаул в историята на футбола!

Във втора урна също са ясни повечето отбори, като тя може да конкурира по класа и урна №1. Там са Атлетико, Борусия, Аренал, Севиля, Наполи и Байер Леверкузен. Манчестър Сити и Порто също ще са поставени във втория поток, ако успешно минат през плейофния кръг.

Много е интересна ситуацията в урна №3, където Тотнъм може да се изкачи и до урна №2, но и да попадне при аутсайдерите. Причината за това е, че са неизвестни засега участниците в груповата фаза, които ще дойдат от плейофния кръг.

Ас на Атлетико се разплака пред феновете

В урна №3 попадат (засега) Базел, Шахтьор (ако се класира), Тотнъм, Олимпиакос, Динамо Киев, Лион, Виляреал, Аякс (ако се класира).

В урна №4 сигурните представители са ПСВ. Оттам нататък могат да попаднат следните отбори: Рома, Спортинг Лисабон, Монако, Рома, Виктория Пилзен, Брюц, Залцбург, Борусия Мьонхенгладбах, Стяуа, Фенербахче, Монако, Бешикташ или друг от играещите в квалификациите на Шампионска лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички